Dyne-Larsen vil gå i flæsket på Ikea

Lars Larsen har overtaget Idémøbler og Ilva og vil bruge møbelkæderne til at udfordre Ikea i Danmark. Det siger han til Børsen.

Lars Larsen har overtaget 80 procent af møbelkæderne Idémøbler og Ilva fra Iddesign og investeringsfonden Axcel, og JYSK-koncernen har i forvejen en fod indenfor i møbelbranchen gennem luksusmøbelkæden Bolia.

Den jyske forretningsmand agter at udfordre den svenske møbelgigant Ikeas fremgang i Danmark.

"Der er én eller anden møbelkæde, der er verdens største, og de møver sig da godt og grundigt ind på det danske marked og sidder vel efterhånden på en tredjedel af det danske møbelmarked. Det vil jeg da gerne være med til at give lidt modstand, så de ikke ligesom i Sverige kommer til at sidde på 60-70 procent. Det kan små enheder ikke gøre, og derfor skal vi i fællesskab give dem konkurrence til stregen," udtaler Lars Larsen i Børsen.

Fordele gennem størrelse

Ikea er de senere år vokset støt i Danmark, og koncernen omsatte sidste år for 3,5 mia. kr.

Iddesign, som ejer Idémøbler og Ilva, har til sammenligning tabt 672 mio. kr. siden 2007.

JYSK, der omsatte for 20 mia. kr. i 2012, vil bruge sin størrelse til at opnå bl.a. prisfordele på leverancer.