Business

Ledighed er lig med sygedage

Tal fra Kommunernes Landsforening viser en klar sammenhæng mellem ledighed og sygedage

Nye tal for Kommunernes Landsforening viser, at jo længere tid man står uden job - jo mere syg bliver man. Det skriver Jyllands-Posten.

Tallene fra KL:

Andelen afsygemeldt tidstiger fra 1,8 procent for de, som er i begyndelsen af deres ledighed til 4,6 procent for de, som har været sygemeldt i mere end to år.

Dengennemsnitlige varighed af en sygemeldinggår fra 2,9 uger for de, som har været ledige under et halvt år til 7,5 uger for de, som har været ledige i over to år.

Kilde: Jyllands-Posten

Den gennemsnitlige varighed for en sygemelding stiger markant jo længere tid, man er arbejdsløs. Ifølge Bodil Petersen, som er lektor på Roskilde Universitet, er det især stress, som er skyld i sygemeldingerne.

- Det er ekstremt stressende at være på dagpenge i dag. For det er vanskeligt at få et job, så folk skriver ansøgninger, som de ved, ikke fører til noget. Jo mere stressede folk bliver, jo mere svækkede bliver deres immunforsvar også, forklarer hun til avisen.

Undersøgelsen fra Kommunernes Landsforening tager udgangspunkt i 49.800 dagpengemodtagere. Tallene fra KL kan ikke sammenlignes med de beskæftigedes sygefravær, da dagpengemodtagerne kun indberetter længere sygdomsforløb.