Business

Vestas mister førstepladsen

Vestas er ikke længere Danmarks største arbejdsplads i vindmølleindustrien.

2012 bød på op mod 2000 fyringer alene i Danmark, og selskabet må derfor opgive sin førsteplads til Siemens Wind Power, der har godt 5000 ansatte på dansk jord.

Alt imens Vestas skærer ned og omrokerer, så fortsætter Siemens sin udbygning, og indvier i dag et nyt testcenter. Det skriver Jyllands-Posten.

  • - For halvandet år siden offentliggjorde vi, at vi ville investere 1 mia. kr. i
  • Danmark i forskning og udvikling af vindmøller. Testcentret er en væsentlig del af den investering, siger pressechef i Siemens, Rasmus Windfeld, til
  • Jyllands-Posten.

Testcenter i Brande

Ifølge Siemens er der tale om verdens største testcenter, og det får til huse ved Siemens' vindmølle-hovedkvarter i Brande i Vestjylland.

Siemens er i dag verdens største leverandør af havvindmøller, hvilket blandt andet skyldes flere store rammeaftaler med Dong Energy, men Vestas er til gengæld stadig den største af de to, når det gælder salget af vindmøller til lands.

Siemens har siden opkøbet af den danske vindmølleproducent Bonus Energy i 2004 udviklet sig med raketfart. I det seneste årsregnskab omsatte Siemens' globale vindmølleforretning for 21,2 mia. kr.

Dog er der stadig et godt stykke op på siden af Vestas, når der måles i omsætning. Vestas' 28 fabrikker spredt ud over hele verden omsatte i 2012 for 53 mia. kr.