Business

SAS-chef: Luftfart et uhørt konkurrencepræget

Luftfartsmarkedet er ekstremt konkurrencepræget, siger SAS' koncernchef, Rickard Gustafson, i et interview med Ritzau Finans og forudser et pres på billetpriserne.

- Det er et uhørt konkurrencepræget og hårdt marked. De fleste selskaber slider og kæmper med lignende problemstillinger, som vi nu har taget fat på med det omstillingsprogram, som vi gennemfører, siger Rickard Gustafson og henviser til det senest annoncerede program 4Excellence Next Generation.

Konkurrencesituationen smitter af på billetpriserne, som dog har vist en positiv udvikling i første kvartal.

- Vi regner fortsat med, når vi ser på vores prognose for hele året, et pres på yielden. Jeg kan dog konstatere, at vi i første kvartal har haft en svag, positiv udvikling på vores yield og en positiv RASK-udvikling, siger Rickard Gustafson.

Yielden, som dækker over udviklingen i billetpriserne, steg i første kvartal med 1,6 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. RASK, som er den gennemsnitlige billetpris per udbudt sædekilometer, steg i første kvartal med 0,6 pct.