Danmark går fri af fly-strejke

70.000 passagerer er ramt af det spanske flyselskab Iberias strejke, men der er ikke nogen danske afgange, der er aflyst.

Det oplyser Iberias kundeservice til tv2.dk.

- Vi flyver kun til København, og der er ikke meldt nogen afbud nogen af dagene i denne uge til og med fredag, hvor strjken slutter, lyder det fra Iberia.

Bagagefolk, piloter, stewarder og stewardesser har fra i dag nedlagt arbejdet i protest mod Iberias planer om at fyre 3.800 ansatte og skære i de resterendes løn.

I dag (mandag) starter den første af tre planlagte strejker i februar og marts hos flyselskabet, og den slutter igen fredag.

415 afgange aflyst indtil videre

Iberia har indtil videre aflyst 415 afgange i løbet af ugen, og 70.000 mennesker kan ifølge selskabets egne oplysninger nå at blive påvirkede af arbejdsnedlæggelsen.

Danskere, som skal flyve med Iberia på andre ruter end dem, som går til København, kan således godt blive berørte af strejken.

Strejken falder sammen med den engelske vinterferie for skolebørn, og den rammer således det spanske turisterhverv hårdt. Transportminister Ana Pastor skønner, at landet mister 10 mio. Euro om dagen pga. strejken.

I de første ni måneder af 2012 mistede Iberia 262 millioner euro. Underskuddet er baggrunden for selskabets spareplan.