Danske børn flyver mest

De danske børn er de mest flyberejste børn i Europa og børnene fra vores nordiske nabolande følger trop

De danske små poder er de mest flyvevante i Europa, det viser tal fra skyscanner.dk. Og hele Skandinavien er i top, når det gælder om at tage børnene med på flyrejsen, mens de spanske børn langt mere sjældent kommer med på rejsen og derfor indtager sidstepladsen.

De mest berejste børn

1. Danmark 9,2 %

2. Norge 8,1 %

3. Sverige 7,9 %

Andel af søgninger, hvor børn er omfattet.

Det skriver skyscanner.dk.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af de søgninger, som brugerne har lavet på Skyscanners hjemmeside og App.

Danske børn er artige

Noget tyder på, at øvelse gør mester, for en tidligere undersøgelse fra skyscanner viser, at de danske børn er de artigste børn om bord på et fly.

Mindst berejste børn

1. Spanien 3,8 %

2. Italien 4,4 %

3. Tyskland 5,2 %

Andel af søgninger, hvor børn er omfattet.

- Danske - og skandinaviske familier generelt - har større tilbøjelighed til at rejse sammen som en hel familie sammenlignet med familier fra andre europæiske lande. Jeg tror, det skyldes to ting. For det første er der en stor skandinavisk tradition for at tage hele familien med på charterferie i løbet af den kolde og mørke vintertid. For det andet ligger Skandinaviske familiers økonomiske formåen givet over det europæiske gennemsnit, så der er bedre råd til at få hele familien med på ferie, siger Maria Paulsen, som er marketingassistent hos Skyscanner og tilføjer:

- Og noget tyder på, at jo mere flyvante børn er, desto bedre opfører de sig også om bord.