Business

Corydon: SAS får ikke statsstøtte

Finansminister Bjarne Corydon (S) tager det helt roligt, at ni lavprisselskaber er gået sammen om at indgive en klage til EU-Kommissionen over SAS' spareplan.

- Det kommer ikke bag på os, at lavprisselskaberne kunne finde på at klage til kommissionen. Det sagde nogle af dem allerede i december, at de ville overveje, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

En del af spareplanen er nemlig en lånegaranti fra hovedejerne, Danmark, Sverige og Norge. Og den lånegaranti er at betragte som ulovlig statsstøtte, mener lavprisselskaberne, der samarbejder i organisationen ELFAA.

- Lånet bliver givet for at støtte et ambitiøst program for at forny flyflåden og udvide SAS rutenet. Det forvrider konkurrencen, siger en af klagerne, ELFAA-chef John Hanlon, til det norske nyhedsbureau NTB.

Afviser statsstøtte

Bjarne Corydon afviser, at der er tale om statsstøtte og det ændrer en klage fra lavprisselskaberne til kommissionen ikke ved.

- Staterne vurderer, at deltagelsen i kreditfaciliteten hviler på et solidt forretningsmæssigt grundlag og dermed, at der ikke er tale om statsstøtte, siger Bjarne Corydon.

Staterne vurderer, at deltagelsen i kreditfaciliteten hviler på et solidt forretningsmæssigt grundlag og dermed, at der ikke er tale om statsstøtte

Bjarne Corydon, finansminister
  • SAS fremlagde en stor spareplan i november sidste år. Spareplanen var en
  • betingelse for, at regeringerne i Danmark, Norge og Sverige stillede en
  • lånegaranti på 3,5 milliarder svenske kroner.

Allerede i forbindelse med lånegarantien blev de konkurrencemæssige aspekter vendt. Blandt de ni klagere er det norske selskab Norwegian.