Business

Hurtiglån er populære blandt unge

På et år er antallet af hurtiglån steget eksplosivt. Og det er særligt de unge, der tager de dyre lån

Hurtige penge i lommen frister særligt de unge mellem 20 og 24 år til at optage lån, der kan have alvorlige konsekvenser for deres fremtidige økonomi. En ny opgørelse fra Forbrugerrådet viser, at antallet af hurtiglån ligger på det højeste niveau siden 2009.

Det står med de nye tal også klart, at der er sket en voldsom stigning på blot et år. I fjerde kvartal 2012 blev der optaget næsten 40 procent flere lån end samme kvartal året før. Og det vækker bekymring.

- Vi kan se i vores Gældsrådgivning, at folk, der optager de her lån, fordi deres bank ikke vil låne dem penge, ofte ender i RKI og med en økonomi, som er kørt helt i sænk, siger Morten Bruun Pedersen, som er cheføkonom i Forbrugerrådet.

Han peger på, at hurtiglånene nogle gange har årlige omkostninger på flere tusind procent. Derudover kan det give de unge en tung bagage fremover.

- Det er en ulykkelig situation for både samfundet og den enkelte. Især for unge, der på et tidligt tidspunkt i livet risikerer at få en så dårlig økonomi, at det vil forfølge dem mange år frem, siger Morten Bruun Pedersen.