Business

Er indbrudstyve på spil i din by? Tjek her

Èn milliard kroner. Så meget bliver der i gennemsnit udbetalt til danskerne år ud og år ind, efter indbrudstyve er løbet af sted med fjernsyn og kostbare smykker fra beboelser rundt omkring i det ganske land.

Og heller ikke 2012 blev året, hvor danskerne slap for at få tyvene på uventet besøg. Mere end 43.000 gange modtog politiet anmeldelser om indbrud i private hjem i det forgangne år, viser tal, som Danmarks Statistik offentliggjorde mandag.

Som kortet herover viser, var tyvene oftest på spil i de byer, hvor der bor flest mennesker. Til gengæld kunne indbyggerne på Læsø trygt tage på ferie i 2012 - her blev der nemlig ikke begået et eneste indbrud i private hjem.

Ved seneste opgørelse fra tredje kvartal af 2012 havde de mange indbrud kostet forsikringsselskaberne 769 mio. kroner.

Her blev der begået flest indbrud i 2012:

  1. København: 3179
  2. Aarhus: 2729
  3. Odense: 1651
  4. Aalborg: 1487
  5. Vejle Kommune: 1071

Billedet bliver et andet, hvis man tager højde for antallet af indbyggere i hver kommune. Så ser listen således ud:

  1. Vallensbæk: 14,7 (indbrud per 1000 indbyggere)
  2. Faxe: 14,1
  3. Rudersdal: 13,5
  4. Gentofte: 13
  5. Fredensborg: 12,9

TV 2 søsætter Stop Tyven-kampagne

Selvom antallet af indbrud har været faldende siden 2009, så er der - som tallene vidner om - plads til forbedring. Derfor er TV 2 gået ind i kampen mod de mange indbrud med kampagnen Stop Tyven, der skydes i gang af Station 2 i gang med en direkte udsendelse fra Københavns Politigård mandag aften kl. 20.55.

Programmet undersøger blandt andet, hvor dårligt danskerne beskytter deres hjem. I 'Se også'-boksen kan du finde flere gode råd til, hvordan du kan gøre livet sværere for indbrudstyven.

Stop Tyven-kampagnen løber over skærmen hver aften i denne uge.