Business

Udviklingshæmmet svindlede for 500.000 kr.

Frugt og grønt fra Aarstiderne. Mad fra Kokken & Jomfruen, Inco og Hørkram. Iphones fra Telenor. Drikkevarer fra Carlsberg. Slik og spiritus fra Chokoladeland. Radioreklamer hos Radio Nord i Hørsholm. En tyverialarm. Og en hjertestarter.

Det er blot pluk i listen over varer, som en 36-årig udviklingshæmmet mand fra Nødebo bestilte til sit firma Nordsjællands Event bureau I/S.

Varerne blev aldrig betalt, men givet videre, solgt eller spist og drukket af den 36-årige og to 21-årige mænd hjemme i den 36-åriges lejlighed i Nødebo i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I alt har den 36-årige bestilt varer for cirka 500.000 kroner fra maj 2010 til marts 2011.

Ville have momsen refunderet

To gange forsøgte han at få momsen for varerne refunderet fra SKAT. Da SKAT bad om at se virksomhedens regnskab, opgav han dog at få pengene.

Mandag blev han dømt skyldig i bedrageri ved Retten i Hillerød, fremgår det af domsbogen. Retten vurderede, at Nordsjællands Event Bureau udelukkende var blevet oprettet for at kunne bestille varer - det var aldrig meningen, at firmaet skulle arrangere events.

Ingen straf

Retten fandt dog ikke den 36-årige egnet til straf, da han er vurderet til at være udviklingshæmmet i middelsvær grad. For at undgå, at den 36-årige igen opretter firmaer og bestiller varer, han ikke kan betale, skal Hillerød Kommune nu holde ham under nærmere tilsyn end hidtil, hvor kommunen har ført tilsyn med ham en gang ugentligt.

De to 21-årige mænd blev hver dømt fire måneders betinget fængsel for at have været med til en del af bedragerisagerne.

Den 36-årige har brugt de to 21-årige mænds navne og identitet til at oprette eventbureauet, som ifølge cvr-registeret kun eksisterede et par uger i januar 2010 før det blev opløst igen.