Business

Bankbosser risikerer fire måneder i spjældet

De 11 personer fra Amagerbankens topledelse og bestyrelse, der er anmeldt for at stille en låneramme på 1,5 milliarder kroner til rådighed for fallerede ejendomshandlere, risikerer fire måneders fængsel. Flere sager kan være på vej, vurderer finansredaktør.

Det er store navne, der risikerer en tur bag tremmer. Blandt andet er der tale om den tidligere bestyrelsesformand i banken N.E. Nielsen, som stadig er aktiv i en række danske bestyrelser.

Og så er det den tidligere direktør Jørgen Brændstrup, som kom ud af Amagerbanken med en aftrædelsessum på 12 millioner kroner, der er anmeldt. Tårnbys borgmester Henrik Zimino er ligeledes anmeldt.

De i alt 11 personer, der er anmeldt, risikerer tiltale efter paragraf 373 styk 3 i lov om finansiel virksomhed. En paragraf, der kan give op til fire måneders fængsel.

Redaktør: Risikerer flere sager

"Det er en lille sag, men det er en principiel sag, og det er en, hvor man jager folkene i toppen af banken, og hvor man ikke kan udelukke, at der kommer flere krav mod dem som en efterfølgende bølge af denne første retssag," siger finansredaktør ved TV 2 Ole Krohn til TV 2 NEWS.

Han tror ikke, dette er den sidste sag, vi har set med Amagerbankens topfolk på anklagebænken.

"Jeg tror, der kommer flere sager omkring Amagerbanken. Der står en række meget, meget utilfredse investorer som har fulgt de ting, der er sagt i Amagerbankens prospekter. Og de ting er ikke blevet holdt. Karsten Ree er en af de store investorer han og tabte 800 millioner kroner. Han og andre vil givet lægge sag an mod direktion og bestyrelse," siger Ole Krohn.