Business

New York tur/retur for 3.000 kr

Der er store penge at spare på drømmerejsen lige nu, hvis man kan rejse udenfor sæsonen. Flyselskaberne har sendt utallige kampagnetilbud i markedet, og der er udbrudt regulær priskrig. Det viser det seneste pristjek offentliggjort i Dansk Flyprisindex.

Det er atter sæson for billige flybilletter. Hvert år sætter flyselskaberne et stort antal flybilletter til salg til nedsatte priser med afrejse i årets første måneder. I øjeblikket ser det ud til, at der er udbrudt regulær priskrig på oversøiske flyrejser, hvilket fremgår af seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinenTravelmarket.dk.

Pristjekket, der er foretaget med udgangspunkt i rejser, der starter i uge 4 (fra 21. til 27. januar 2013), viser først og fremmest et markant prisfald på rejser til alle oversøiske destinationer i prisindekset. Og flyselskaberne tilbyder billetpriser, der minder om de glade dage i 2009, hvor forbrugerne for alvor nød godt af prisfesten, der var udløst af krisen i luftfarten.

25 grader for 4.400 kroner

I Sydafrika lokker millionbyen Johannesburg med en dagtemperatur på op til 25 grader i januar og februar måned. Hertil kan Emirates tilbyde danskerne en returbillet fra København til blot 4.404 kroner, mens Lufthansa fra Billund har overtrumfet med en pris på kun 4.390 kroner.

Fra Billund lokker Lufthansa også med lavpriser til Beijing, Dubai og Tokyo, mens Emirates i uge 4 er billigst til Bangkok fra København. Den hårde konkurrence giver sig blandt andet udslag i, at nye aktører i større grad forsøger at erobre markedsandele på det danske flyrejsemarked.

En af disse er tyske Airberlin, der tilbyder at flyve danskerne til New York via Berlin for cirka 3.000 kroner. Det tyske selskabs samarbejdspartner, Etihad Airways, bidrager til prisfesten ved, sammen med Airberlin, at tilbyde en returbillet til Sydney for under 10.000 kroner via Berlin og Abu Dhabi.