Business

Avis: Kasi-Jesper kunne ikke betale løn

Den konkursramte håndboldklub AG København og dens ejer Jesper "Kasi" Nielsen var i økonomiske vanskeligheder langt tidligere end det hidtil har været fremme.

Jesper Nielsen har ellers forklaret, at det først var i slutningen af juli måned i år, at den succesfulde klub kom i problemer, idet sponsorerne i klubben begyndte at blive nervøse samtidig med, at Skat truede med et krav på 168 mio. kr.

Men den forklaring skyder advokatfirmaet Bang & Regnarsen, der er kurator i AG Københavns konkursbo nu fuldstændig ned.

"Der var ultimo juni 2012 ikke midler i AG Håndbold ApS til at betale lønninger. Selskabet arbejdede på at fremskaffe både sponsorpenge og yderligere kapital, men der var endnu ikke en afklaring heraf, og Jesper Nielsen lånte derfor personligt kr. 12,9 mio. af Ole Staxen, bl.a. til finansiering af likviditetsbehovet i AG Håndbold," står der i skrivelsen fra advokaterne, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

"Da det hastede med at betale lønninger, blev beløbet af Ole Staxen indbetalt direkte til AG Håndbolds konto den 26/6 2012," hedder det videre.

Kasi indrømmer selv

Foruden AG Københavns kritiske økonomi afslører kurator-skrivelsen, at Jesper Nielsen selv indrømmer, at han ikke havde penge til at føre sin håndbolddrøm videre.

"Det er boets opfattelse, at det finansielle beredskab hos moderselskabet ikke har været tilstrækkelig til at understøtte selskabets drift, hvilket Jesper Laustrup Nielsen har bekræftet som værende den primære årsag til konkursen. Ifølge Jesper Laustrup Nielsen ændredes grundlaget for selskabet i takt med ændringer i hans økonomiske forhold," lyder det.

"Der var penge nok"

Skrivelsen fra kuratoren står i skærende kontrast til den forklaring Kasi-Jesper har givet til offentligheden i kølvandet på den opsigtsvækkende håndboldkonkurs.Så sent som i et interview i dagbladet Politiken søndag lød forklaringen således:

"Der var penge nok, men samtidig var det også nødvendigt at lukke klubben, ja, det var uundgåeligt. Ekstra Bladet havde startet en hetz mod mig, sponsorerne blev bange for at støtte os - og skattevæsenet indefrøs alle familien Nielsens penge," sagde Jesper Nielsen.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Jesper Nielsen.