SAS lander vigtig aftale med piloter

SAS-piloterne i de tre skandinaviske lande har skrevet under på en aftale med deres trængte arbejdsgiver.

Piloterne i Danmark, Norge og Sverige har lavet en aftale med SAS.

Det oplyser flyselskabets danske pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, tidligt mandag morgen.

"Pilotforeningerne viser et stort ansvar ved at skrive under på aftalerne, der lever op til de krav, der ligger. Det er rigtigt positivt," siger hun til Ritzau.

Mindre løn og mere arbejde

Aftalen betyder, at piloterne blandet andet går ned i løn og op i arbejdstid, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

"Piloterne har strækket sig så langt, som det overhovedet er muligt," siger Jens Lippestad fra pilotforeningen i Norge, som er forhandlingsleder for SAS-piloterne i de tre skandinaviske lande.

Mangler kabinepersonalet

Med pilotaftalen i hus mangler SAS kun et par enkelte delaftaler i maratonforhandlingerne om flyselskabets fremtid.

"Vi ser frem til at få de sidste på plads," tilføjer Trine Kromann-Mikkelsen med henvisning til to kabinepersonale-fagforeninger, som endnu forhandler.

Det drejer sig om det danske kabinepersonale i CAU og Norsk Kabinforening (NKF), som er en af de to fagforeninger, der repræsenterer det norske kabinepersonale.

Her foregår forhandlingerne fortsat i SAS-huset i Københavns Lufthavn tidligt mandag morgen. Men selvom de også ender med at give hånden til SAS, er flyselskabet ikke kommet helt i mål med sin spareplan.

"I allersidste ende er det bestyrelsen, der skal tage stilling til, om der er forudsætning for, om den her plan kan føres videre," siger Trine Kromann-Mikkelsen

Det svenske kabinepersonale og den ene af de to norske fagforeninger for kabinepersonale har også sagt ja til aftalen i løbet af natten til mandag.

Bestyrelsesformanden i SAS, Fritz Schur, blev kort før klokken 06 set i København.