Business

Mybanker: Alle banklån bliver snart billigere

Priskrigen på alle typer banklån er lige om hjørnet, spår John Norden, direktør for mybanker.dk, der er en portal der sammenligner priser på samtlige landets banker.

"Det er ikke begyndt endnu, men det kommer snart. Og det bliver på alt lige fra billån til kassekreditter," siger John Norden til tv2.dk.

Og hvis du selv presser din bank - eller flytter til en billigere - så hjælper du udviklingen på vej.

Bankerne har bugnende pengekasser, fordi danskerne høvler gæld af som aldrig før, men de har - som alle andre - problemer med at sætte disse penge i noget, som giver høje renter, da verdensøkonomien er i en så dårlig fatning.

Derfor vil bankerne nu forsøge at erobre markedsandele for at tjene penge, og det betyder, at en voldsom priskrig lurer lige om hjørnet.

Pres din bank - eller skift den ud

En ny undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at hele 21 procent af danskerne overvejer at skifte deres bank ud. Det er over dobbelt så mange som for to år siden.

"På mybanker.dk har vi haft en præcis ligeså stor stigning i samme periode. Så folk er også blevet mere interesserede i at skifte bank," fortæller John Norden.

Han råder da også kunderne til at presse deres egen bank på priserne, og hvis det ikke virker så flytte til andre og billigere banker.

Det er ikke begyndt endnu, men det kommer snart. Og det bliver på alt lige fra billån til kassekreditter.

John Norden, direktør for mybanker.dk

"Priserne bliver lavere for alle, når folk begynder at stemme med fødderne," siger han.

Kunderne vinder

Norden kan ikke pege på nogle bestemte typer banker, som bliver tabere eller vindere i den kommende priskrig, da det mest handler om, hvem der har den mest solide økonomi.

Til gengæld er der ikke nogen tvivl om, hvem vinderne bliver.

"Det bliver kunderne. Det er bankerne, som kommer til at betale," slutter John Norden.