Business

Ryanair vil lave billige ståpladser på fly

"Sikkerhedsseler på fly er meningsløst" mener Ryanair-chef Michael O'Leary, der vil lave billige ståpladser i sine lavpris-fly.

Det skriver The Telegraph.

O'Leary har aldrig været bleg for at komme med kontroversielle udtalelser, og "sikkerhedsseler er ligegyldige" er nu den seneste i rækken.

"Du har ikke brug for sikkerhedsseler i Londons undergrundstog, fordi hvis et tog ryger af sporret med 160 km.t, så er du død," siger han med henvisning til, at sikkerhedsseler ville være endnu mere nytteløse under et flystyrt.

Han har i øjeblikket et forslag om ekstremt billige flyståpladser til høring hos de europæiske flysikkerhedsmyndigheder, som indtil videre har holdt fast i en politik om, at passagerer skal være spændt fast under rejsen.

Ryanair vil - hvis de får lov - kun tilbyde rejserne i Europa, hvor luftrummet ikke er præget af stor turbulens.

En bus med vinger

O'Leary mener, at flyrejser for mange mennesker bare er en måde at komme fra a til b på, og at forholdende på flyet såvel som prisen burde afspejle dette.

"Problemet med flyvning er, at branchen for 50 år siden blev fyldt med mennesker, som tror, det er den her vidundelige sexuelle oplevelse: at det er ligesom James Bond, og at vi alle vil flyve på første klasse, når det i virkeligheden bare er en bus med vinger," siger Ryanair-bossen.