Business

Så meget skal 'Anden' sælge for at tjene penge

Anders Matthesen fortæller i aftenens udgave af 'Felix rykker ind ...', hvordan han tjener penge på sine shows.

Showet 'ANDERS', der havde premiere d. 5. september i år, var Anders Matthesens hurtigst sælgende til dato med 60.000 solgte billetter inden premieren og over 100.000 solgte efter blot to uger.

Men som man kan se i TV 2-programmet 'Felix rykker ind - hos Anders Matthesen' i aften, så skal der også enormt mange solgte billetter til, før Matthesen overhovedet begynder at tjene penge.

"Efter 50.000 billetter er der stadig ikke kommet en krone i kassen. Det er dyrt at lave shows. Jeg køber salen hver aften og investerer i presseapparat, scenografi, plakater, i scenepersonale og nye tæpper og jingler, der skal laves, kodapenge, i nyt udstyr der skal lejes, og så ligger break-even på omkring de 50.000 solgte billetter," fortæller Anders Matthesen.

Efter 50.000 billetter er der stadig ikke kommet en krone i kassen.

Anders Matthesen

Forretningsmænd havde sagt nej

Så havde showet ikke været en succes, som det blev hos både anmeldere og publikum, kunne det have ruineret den erfarne komiker.

"De fleste forretningsmænd ville sige, at det vi kan få igen, ift. det vi lægger ud, det er simpelthen for lidt," som Matthesen formulerer det.

Se 'Felix rykker ind - hos Anders Matthesen' i aften (torsdag) kl. 20.00 på TV 2.