Så meget koster et bryllup

En tur i kirken er voldsomt dyrere end en tur på rådhuset. I hvert fald når man sammenligner priser på et bryllup, når regningen for tøj, gilde, ringe og alt det andet er betalt.

Yougov har for Finanstilsynets Penge- og Pensionspanel lavet en undersøgelse af, hvad danskerne bruger på deres bryllup, og her er forskellen signifikant. For hele herligheden koster mere end fem gange så meget at gennemføre, hvis man går til alteret frem for på Rådhuset. Det skriver Søndagsavisen.

Danskerne bruger i gennemsnit 108.737 kroner på at blive gift, hvis det foregår i kirken. Er der tale om en borgerlig vielse, er gennemsnitsudgiften blot 18.987 kroner.

Færre dyre kirkebryllupper

Antallet af danskere der vil smedes sammen i kirken er dog stærkt faldende, og det er godt. I hvert fald ifølge forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

"Vi kan glæde os over, at der bliver færre og færre af de dyre kirkebryllupper. Det tyder på, at flere og flere tænker sig om og ikke vælger den dyre løsning, når de skal have papir på hinanden," siger hun til Søndagsavisen.

I 2006 var der ifølge Danmarks statistik 15.184 kirkelige vielser. Det tal var faldet til 9.862 i 2011.

Seks procent låner

Finanstilsynets undersøgelse viser også, at seks procent af danskerne må en tur i banken for at bede om et lån til at betale bryllupsomkostningerne. Den tur bliver dyr.

"Hvis man overhovedet kan blive kreditgodkendt, er det faktisk den allerdyreste lånetype, man kan finde; altså et rent forbrugslån, hvor man ikke køber noget af værdi, der kan dokumenteres eller stilles som sikkerhed. Og det vil et bryllupslån være," siger Ann Lehmann Erichsen.

Vi kan glæde os over, at der bliver færre og færre af de dyre kirkebryllupper. Det tyder på, at flere og flere tænker sig om og ikke vælger den dyre løsning, når de skal have papir på hinanden.

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

På baggrund af undersøgelsen har Finanstilsynets Penge og Pensionspanel nu udarbejdet et budgetskema på sin hjemmeside. Her kan man få overblik over, hvad drømmebrylluppet ser ud til at løbe op i.