Business

Ejerlejligheder sælges hurtigere og dyrere

Det går tydeligt fremad på markedet for ejerlejligheder. Ejerlejligheder bliver solgt hurtigere, de bliver solgt til en lidt højere pris og med meget mindre prisnedslag.

Det fortæller kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, Birgit Daetz.

"Vi kan se, at ejerlejlighedsmarkedet er inde i en rigtig god udvikling, for ikke nok med at priserne er steget en anelse, så ser vi også, at det går hurtigere med at sælge sin ejerlejlighed," siger hun.

Ser man på den gennemsnitlige salgstid, tager det nu 150 dage, mens det for en måned siden tog 160 dage. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Mindre nedslag

"Endelig kan vi også se at nedslaget, altså det man får i rabat, når man sidder sammen med køber og sælger og skal til at skrive under, er blevet lavere i september," siger Birgit Daetz.

På et år er prisnedslaget på ejerlejligheder faldet med 24 procent, så det nu er nede på 737 kroner per kvadratmeter mod 1000 kroner for et år siden.

"Alt i alt har vi nogle nøgletal på boligmarkedet på ejerlejligheder, der er rigtig fornuftige," siger Birgit Daetz.

Realistiske priser

Hun fortæller, at der kan der være flere årsager til den positive udvikling.

"Vi kan se at sælgerne gennem de seneste mange måneder har været meget mere realistiske omkring deres pris. Det er en af grundene til at de ikke har givet så meget i nedslag."

"En anden grund er, at vi har en historisk lav rente. Det vil sige, at det er et godt tidspunkt at købe bolig på," siger Birgit Daetz.

Udviklingen skyldes også, at købere og sælgere har været afventende særligt i forbindelse med regeringsskiftet sidste år, for at se om der ville ske ændringer omkring beskatningen.