Business

Fakta åbner grænsebutikker

Den danske dagligvarekæde Coop tager nu kampen op med de etablerede grænsesupermarkeder og åbner to Fakta-butikker syd for grænsen.

Det får dog ikke Fleggaard til at ryste på hånden.

"Vores dagligdag er allerede præget af hård, men sund konkurrence, der er med til at holde os alle skarpe og vågne til gavn for kunderne. Så at Fakta bliver vores nye "kollega" er ikke noget, vi frygter, men i stedet hilser velkomment," siger den administrerende direktør for Fleggaard Detail, Mike Simonsen, til Flensborg Avis.

Fakta ved grænsen

Fakta har valgt at etablere sig i Harreslev og Aventoft med to grænsesupermarkeder, og den udfordring tager Fleggaard gerne op.

"Jeg synes, det er en meget spændende udvikling, at en så professionel og dansk aktør som Fakta nu bliver en del af grænsehandlen. Dansk detailhandel er jo ikke kendetegnet af stor konkurrence, men det er det tyske marked og grænsehandlen derimod," siger Mike Simonsen.

Mærkeligt det først er nu

Han er ikke overrasket over Coops beslutning, men undrer sig tværtimod over, at det først sker nu.

"Hidtil har det jo været sådan, at eksempelvis Dansk Supermarked har valgt ikke at placere en eneste af sine 350 tyske Netto-butikker inden for en 50 kilometer radius af grænsen, da avancerne i Danmark er højere end i Tyskland," fortsætter Mike Simonsen.

En blåstempling af handlen

Den administrerende direktør for grænsehandlens største spiller ser Coops fremstød som en blåstempling af grænsehandlen.

"At Coop med Fakta nu bliver aktør i grænsehandlen, ser jeg dels som et kompliment til den professionalisering, grænsehandlen har gennemgået, og dels som en fornuftig vurdering af, at Fakta kan drive en sund forretning i grænselandet, hvor det primære fokus ikke er på store avancer, men derimod på det rette sortiment til den rette pris," siger Mike Simonsen.