Danskere vender hjem fra Malmø

Flere mennesker flytter nu fra Malmø til København end omvendt, fordi den økonomiske gevinst er væk.

Efter at strømmen i mange år er gået fra København til Malmø, er der i øjeblikket flere mennesker, som flytter fra Malmø til København end den anden vej.

En ny undersøgelsen fra Nykredit viser, at strømmen vendte i 2010. I andet kvartal 2012 var nettofraflytningen på 180 danskere fra Malmø til København, og i alt er antallet af danskere i Malmø faldet med 720 personer siden 2010.

Kan næsten ikke betale sig

Ifølge Nykredit er en del af forklaringen, at besparelsen ved at flytte over sundet til Sverige svundet kraftigt ind. Eksempelvis er prisforskellen på et 140 kvadratmeter hus i de to byer svundet ind fra 1,6 millioner kroner i 2006 til nu knap 400.000 kroner.

I 2006 og 2007 var der af samme grund en nettotilflytning fra København til Malmø på i alt knap 3400 personer.

Prisfald pĂĄ boliger

Det er især prisfald på boliger i Københavnsområdet, der har været med til at reducere besparelsen ved at købe hus i Malmø. I Danmark er huspriserne faldet med 20 procent, mens de i Malmø kun er faldet med 10 procent.

Ifølge Nykredit har det haft betydning for boligmarkedet i København, at færre ønsker at flytte til Sverige. Nykredit regner med, at det har været med til at understøtte huspriserne i hovedstadsområdet med cirka tre procent siden 2006.