Huspriser stiger næsten overalt

Priserne på huse steg med 0,6 procent fra første til andet kvartal 2012. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Priserne på huse steg i fire ud af fem regioner fra første til andet kvartal. Husene i Region Midtjylland steg mest med 1,7 procent, mens Region Nordjylland også steg pænt med 1,6 procent.

"Generelt forventer vi, at den nuværende stabilisering af boligpriserne fortsætter i resten af 2012. I 2013 forventer vi, at priserne igen vil begynde at stige en smule for landet som helhed," siger boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergmann.

Cheføkonom hos Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig ligger på linje med kollegaen i Nordea.

Økonom: Skrøbelig stabilisering

"Konklusionen ud fra dagens tal er dermed fortsat, at boligpriserne synes at være kommet ind i skrøbelig stabiliseringsfase, og prisudviklingen over det kommende år vil især afhænge af, hvorvidt dansk økonomi formår at komme op i lidt højere væksttempo, og vi dermed undgår nye mærkbare stigninger i ledigheden. I skrivende stund vurderer vi, at huspriserne vil være omtrent uændrede over det kommende års tid," siger han.

I Region Hovedstaden og region Sjælland var der beskedne stigninger på 0,7 procent og 0,3 procent. Den eneste region, hvor priserne faldt var i Syddanmark, der måtte notere et fald på 1,4 procent.

Med en gennemsnitlig stigning på 0,6 procent på huse på landsplan betyder det konkret, at hvis et hus kostede 1 million kroner primo april 2012, så var det ved udgangen af juni 2012 steget til 1.006.000 kroner. Det svarer til, at boligejeren er blevet 6.000 kroner rigere i løbet af andet kvartal per million hans eller hendes bolig er værd.

Ejerlejligheder stiger også

Priserne på ejerlejligheder holder sig heller ikke tilbage Fra første til andet kvartal steg priserne på ejerlejligheder nemlig i fire ud af fem regioner.

Mest steg de i Region Sjælland med 6,2 procent, mens den eneste region med prisfald var Region Syddanmark med et fald på 6,0 procent.

Sommerhuse steg mest i Region Sjælland

Priserne på sommerhuse steg fra første til andet kvartal 2012 i Region Sjælland med 6,8 procent og i Region Syddanmark med 1,1 procent. Region Hovedstaden havde uændrede priser, og der var prisfald i Region Nordjylland på 2,5 procent og i region Midtjylland på 0,6 procent.