Business

Spar penge på banken

Set i forhold til udlandet er danskerne ikke de store krejlere, der forhandler om priserne. Vi betaler, hvad varen koster. Vi går efter tilbuddene i supermarkedet, men der er ikke mange der på samme måde går på tilbudsjagt i bankerne.

"Vi er nogle af de ringeste i Europa til at skifte bank. Hvert år kigger blot cirka 10 procent af danskerne på, om det ville være en fordel at skifte bank - langt færre end de 50 procent, der gør det i England," siger direktør i Mybanker.dk, John Norden.

Der er på det seneste sket meget i bankverden, hvor nogle banker har sat renten godt i vejret, og andre ikke har. Derfor er der lige nu historiske store forskelle på bankpriserne, og dermed kan der være store besparelser ved at skifte bank.

Undersøgelser har vist, at en almindelig dansk familie kan spare alt imellem 5000 og 10,000 kroner, ved at forhandle med bankerne.

Sådan gør du

Der er nok ikke mange der helt klar over, at der faktisk findes 100 forskellige banker i Danmark. Og de er alle i stand til at betjene kunderne med indlån, udlån forskellige hæve- og kreditkort, og hvad man ellers har brug for.

I første omgang skal man have overblik over sit bankforbrug, det vil sige, at man finder ud af hvad prisen er på de ydelser, man får i banken. Derefter kan man på nettet finde ud af, hvad den bedste pris på markedet er, for de bankydelser man har brug for.

Så ved man hvor man står på markedet, når man skal forhandle i banken.

"Man går ned til sin bank og forklarer, at man har undersøgt markedet, og det har vist sig, at man kan spare så meget her ved at skifte bank. Så hører man dem, om ikke man kan gøre noget ved det, fordi man har været glad for at være i banken," siger John Norden.

Han forklarer, at bankerne gerne vil have nye kunder, og derfor er det det nemt at skifte bank, da meget foregår elektronisk, og det er banken der gør hele arbejdet.

De attraktive kunder

Selvom man ikke tjener styrtende med penge, har hus og en kæmpe formue, så betyder det ikke, at man ikke er en attraktiv kunde.

"Ganske almindelige danskere der bare betaler deres ting til tiden, og som overholder sine aftaler med banken, det er en attraktiv kunde, og det er typisk de kunder, der betaler mest fordi i årevis ikke har forhandlet med banken," siger John Norden.

Han råder derfor folk til at tjekke op på deres bankforretninger en gang om året, da bankkunderne i dag har mange muligheder.