Liste: Disse svindlere er 'back in business'

Den bedrageridømte forretningsmand Stein Bagger planlægger ifølge Børsens oplysninger et nyt forretningsfremstød fra sin praktikplads. Og han er ikke den eneste dømte svindler, der har fundet vej tilbage til manegen.

Stein Bagger er i dag i praktik i firmaet Self-Storage.dk hos hans to gamle venner René Andersen og pengemanden Royne Carlsson - og fra sin praktikplads planlægger han ifølge Børsen et nyt forretningskoncept, der kort sagt går ud på at tilbyde billig opmagasinering på byggepladsers ubrugte p-pladser.

Den svindeldømte tidligere direktør for IT Factory /Bagger blev blev d. 12. juni 2009 idømt 7 års ubetinget fængsel for bedrageri og dokumentfalsk), startede sin virksomhedspraktik i firmaet under dæknavnet Steen Bech, som dog hurtigt blev afsløret. Han har kun afsonet to tredjedele af sin straf, og en betingelse for praktikken er, at han ikke må have ledelsesansvar. Det mente politiet dog tilbage i december 2012, at han havde - så de sigtede ham for overtrædelse af betingelserne for sin straf.

Nedenfor kan du se en liste over dømte danske svindlere, der er vendt tilbage til forretningerne.

Klaus Riskær

Riskær rusker ligesom Bagger stadig tremmer, men den driftige erhvervsmand har ikke desto mindre stadig haft jern i ilden ude i virkeligheden.

Riskær blev i 2007 kendt skyldig i bedrageri, underslæb og mandatsvig og blev idømt syv års fængsel. Men han fik i 2012 tilføjet 14 måneders fængsel til sin dom for groft skyldnersvig for at drive forretninger fra sin fængselscelle i Sdr. Omme - på trods af han er frakendt retten til at stifte og drive virksomhed.

Riskær har bl.a. købt en ejendom på Gammel Strand i Indre By for 50 millioner kroner gennem sine sønners anpartsselskab Reboot - imens han sad i fængsel og var erklæret personlig konkurs.

Kurt Thorsen

Den trinde byggematador røg i spjældet sammen med kompagnonen Rasmus Trads tilbage i 2000 i den såkaldte PFA-sag, hvor Thorsen blev idømt seks års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk.

Men under afsoningen af sin dom havde Thorsen i perioden 2005-2006 lavet konsulentarbejde for et ottecifret millionbeløb på et moskebyggeprojekt på Amager. En indtægt, Thorsen ikke fortalte skattemyndighederne om, hvorfor han i september 2011 blev idømt to års fængsel ved byretten i København - som skal lægges oveni en reststraf på tre år fra PFA-sagen.

Rasmus Trads

Den tidligere administrerende direktør i PFA Byg slap med fire års fængsel for sin medvirken i sine og Kurt Thorsens garantiforfalskninger for 3,6 milliarder kroner.

Trads tog under afsoningen en diplomuddannelse i journalistik og har bagefter arbejdet som mediekonsulent i koncernen Eniro, mens han også var freelance-journalist for forskellige medier. I dag er han salgskonsulent hos De Gule Sider A/S.

Trads er således nu blevet lønmodtager, og hører derfor måske ikke helt hjemme på listen - men han er dog stadig aktiv indenfor det private erhvervsliv.

John Trolle Rasmussen

I 2008 blev John Trolle idømt seks års fængsel og en 2 mio. kroners bøde for banksvindel for enorme beløb i firmaet Memory Card Technology.

John Trolle mødte imidlertid ikke op til afsoningen i Sdr. Omme - men før politiet kunne nå at sende en international arrestordre efter manden, fandt Jyllands Posten ham i Belgien. Her drev han sin IT-virksomhed Xstra.

Per 7. maj 2012 afsoner Trolle sin dom i Statsfængslet i Sdr. Omme, der som nævnt også huser Riskær.

Peter Linck

Pengemanden Linck startede under enorm mediebevågenhed dagbladet Dagen, der efter blot 41 udgaver gik i betalingsstandsning med et driftsunderskud på 34,9 mio. kr.

Peter Linck blev i 2006 idømt seks måneders betinget fængsel i Københavns byret for at have udstedt delvist fiktive fakturaer for annoncering i avisen.

Siden har Linck især beskæftiget sig med ejendomsspekulation og har ifølge Ekstra Bladets oplysninger startet en lang række virksomheder sammen med sin kone. Firmaer med navne som Julius Ink ApS - som gik konkurs i 2010 -, Hausburgviertel ApS, Lundebo Holding ApS, Tique Holding A/S og Tique Global Invest A/S.

Låsby-Svendsen

Jens Peter Svendsen, bedre kendt som Låsby-Svenden, efter den østjyske landsby han stammer fra, er en forretningsmand med tvivlsomme forretninger indenfor bl.a. brugtvognshandel, hestehandel, fyrværkerihandel, værdipapirhandel og især bolighandel bag sig.

Mest kendt er han nok for sine mange lyssky handler med faldefærdige boliger rundt omkring i udkantsdanmark, hvor sociale tilfælde og prostituerede ofte flyttede ind som lejere.

Han har siden 1977 modtaget flere domme for bedrageri, svindel og trusler mod bl.a. en ansat i SKAT. Han blev (for anden gang) i juni 2009 erklæret personlig konkurs pga. skattegæld, fordi han siden 2003 hverken har afleveret selvangivelse eller betalt skat.

Da Svendsen ifølge konkursboets kurator - kammeradvokaten - stadig har forlangt betaling fra sine lejere, mens han har været konkurs, blev han i 2010 tiltalt for bedrageri endnu en gang.

Per Ulrich Karpf

Født i 1981 - men allerede med flere bedragerisager bag sig. Den unge Karpf har en politisk fortid i både DFU og VU, og har sågar været politisk assistent for den sexchikane-beskyldte politiker Anders Møller.

Karpf er to gange i 2007 og én gang i 2008 blevet idømt fængselsstraf for bedrageri og dokumentfalsk - hovedsageligt i forbindelse med ejendomsspekulation.

Han fik først en dom på tre år og seks måneder, og imens han afsonede den i statsfængslet i Jyderup, begik han et nyt millionbedrageri ved blandt andet gennem den uvidende stråmand, Michael Stoltenborg, at købe et hus af en af de ansatte i fængslet.

Karpf har efter sin løsladelse forsøgt sig som partner i forskellige virksomheder - men da han har mistet sin ret til at drive virksomhed i Danmark, har han også forsøgte sig i delstaten Delaware i USA i firmaet Taars Estate. Han arbejder nu ifølge sin Facebook-profil hos GMR Global Mineral Resources i Toronto.