Business

Hver 2. virksomhed overvejer at flytte

Udenlandske investorer kigger på omkostninger, og både de danske lønninger og skatter skræmmer dem væk, skriver Jyllands-Posten

"Beslutninger om, hvor der skal investeres, træffes ikke i Danmark, og vi står langt nede på listen. Selv om vi generelt har gode rammebetingelser, så kommer der ikke nok nye investeringer hertil. Og dem, der er her, investerer sjældent mere, fordi det er nemt at flytte ud," siger Stephen Brugger, direktør for det amerikanske handelskammer i Danmark, AmCham.

Handelskammeret udgiver i dag sit årlige Business Barometer, og her er svaret fra 47 procent af de 103 adm. direktører for de multinationale selskaber i barometret, at de har overvejet at flytte investeringer ud af landet.

De høje person- og virksomhedsskatter får deres del af skylden, men Brugger efterlyser også en holdningsændring på politisk plan, så virksomhederne føler sig velkomne.