Business

Er kvinder bedre til aktier end mænd?

Hvem er bedst til at investere i aktier - mænd eller kvinder?

Det kan du blandt andet få svaret på, når TV 2 Finans giver dig fem facts om danskerne og deres investeringer herunder.

1: Når kvinder investerer

Når en dansk kvinde investerer i værdipapirer investerer hun i gennemsnit 37 procent af de investerede penge i aktier. Mænd investerer til gengæld 52 procent i aktier.

Hvis kvinder investerer 500.000 kroner med ovennævnte fordeling, vil investeringen efter 30 år være vokset til 2.173.000 kroner. Mændenes investering vil være blevet til 2.562.000 kroner. En forskel på 389.000 kroner.

TV 2s Aktiespil 2012 er i gang.

Det er spillet, der giver dig chancen for - uden at sætte rigtige penge på spil - at få 250.000 fiktive kroner til at vokse mest muligt ved at købe og sælge aktier og investeringsforeninger.

Det er en ufarlig måde at handle aktier på, hvor du ikke risikerer noget. Til gengæld kan du vinde lækre præmier, hvis du klarer dig godt.

Se hvordan du melder dig til ved at følge det øverste link i boksen herover.

2: Mænd betaler flest omkostninger

Mænd betaler flest handelsomkostninger fordi de køber og sælger aktier mere end kvinder. Det betyder at mændene betaler mest i handelsomkostninger. Siden 2004 har mandlige investorer betalt 14.000 kroner i handelsomkostninger, mens kvinder blot har betalt 6.500 kroner i samme periode. Mænds stærkere shopping-gen, når det kommer til aktiehandel, betyder desuden et højere tab, fordi de køber og sælger på de forkerte tidspunkter.

3: Risikoen bliver ikke større

Risikoen ved opsparingen bliver ikke meget større ved at øge antallet af aktier i opsparingen, hvis investeringshorisonten er 20 år eller mere.

4: Mænd holder øje med investeringerne

Mænd holder mere øje med deres investeringer i deres pensionsopsparinger. 7 ud af 10 af dem, der tjekker deres pensionsopsparing via e-pensionstjek er mænd, viser undersøgelse fra SEB Pension.

5: Kvinders interesse ophører

Det tyder på, at kvinder interesserer sig for deres pensionsinvesteringer, når de skal ind i en ordning. Men når det er gjort, så ophører interessen igen, viser undersøgelse fra SEB Pension.