Danskere giver masser af drikkepenge

.... i udlandet. Langt mere end vi gør herhjemme. Det viser en ny undersøgelse

Tjeneren og stuepigen fĂĄr en ekstra skilling, nĂĄr vi er pĂĄ ferie, og vi er generelt mere gavmilde med drikkepengene, nĂĄr vi er i udlandet, end nĂĄr vi er hjemme i Danmark, skriver Vejle Amts Folkeblads rejsesite.

Det er fra Falk Lauritsen Rejser, der har lavet undersøgelsen, der viser, at hele 95 procent af danskerne er mere tilbøjelige til at give drikkepenge på ferien, end hjemme i Danmark.

Tre procent giver som regel ingen drikkepenge og to procent af de adspurgte giver sjældnere drikkepenge i udlandet end de gør i Danmark.

Stuepigen og tjeneren

Det er især tjeneren på restauranten og stuepigen på hotellet, der bliver belønnet, mens vi ikke er helt så rundhåndede, når det gælder f.eks. taxichaufføren og guiden på det pågældende rejsemål.De unge er gavmilde over for tjeneren, mens de ældre er mere villige til at tilgodese stuepigen, viser svarene.

"Drikkepenge udgør fortsat en stor del af lønnen for de lokale ansatte på rejsemålene, og det er de fleste danske turister klar over. Det forklarer nok en del af undersøgelsens resultat. En del rejsende har måske også oplevet, at det kan være en god idé at give drikkepenge på forskud; giver man f.eks. rengøringspersonalet lidt i starten af ferien, kan man oftest under hele opholdet, være sikker på en service, der går lidt ud over det sædvanlige," siger Søren Buchbjerg.

Penge som fortjent

Undersøgelsen viser desuden, at otte ud af 10 giver drikkepenge i forhold til, hvor god service, de føler de har fået, mens to ud af 10 giver drikkepenge i forhold til uskrevne regler på rejsemålet.

Har betjeningen på restauranten været rigtig god, er de fleste af os parate til at give ca. 10 procent oveni regningen.

Hver femte af os er dog parate til at give mere end 10 procent af regningen, hvis servicen har været ud over det sædvanlige, mens 23 procent af deltagerne svarer, at det kommer an på regningens størrelse. 12 procent svarer, at drikkepengenes størrelse kommer an på rejsemålet.

Der deltog 1924 i undersøgelsen.