Business

Top 5: De rigeste amerikanske politikere

De rigeste medlemmer af Kongressen har en milliardformue, som de kan trække af

Det er ingen hemmelighed, at amerikanske politikere er meget rigere end den almindelige amerikaner.

I gennemsnit er en amerikansk senator god for 14 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 83 millioner kroner. Knap så rige er de kongresmedlemmer, der sidder i Repræsentanternes Hus. Her er de i gennemsnit gode for 35,6 millioner kroner.

Der er dog amerikanske politikere, der er mange flere penge værd end gennemsnittet. Nedenunder har vi samlet de fem rigeste medlemmer af Kongressen.

Nummer 5: Mark Warner

Som mægler inden for telebranchen sikrede senator Mark Warner sig millioner på kontrakter i 1980'erne. Han grundlagde Columbia Capital og fik sin formue ved at investere. Senere blev han guvernør i delstaten Virginia.

Formue: 509 millioner kroner

Nummer 4: Jared Polis

Demokraten Jared Polis gik på universitet Princeton, mens han startede American Information Systems. Senere har han stået bag websitet proflowers.com. Derudover har han også investeret i en mange teknologi-virksomheder.

Formue: 540 millioner kroner

Nummer 3: Darrell Issa

Republikaneren Darrell Issa grundlagde elektronikvirksomheden Directed Electronics, og den gjorde den amerikanske politiker stenrig. Virksomheden er blandt andet den største producent af bilalarmer. Måske har du hørt hans stemme, når alarmen siger: "Please step away from the vehicle."

Formue: 834 millioner kroner

Nummer 2: John Kerry

Det var ikke, fordi han manglede penge, at senator John Kerry tabte præsidentvalget i 2004 til George W. Bush. Og senatoren fra delstaten Massachusettes fortsætter med at øge sin formue. Alene i år er den steget med cirka 30 millioner kroner. De fleste af John Kerrys penge kommer fra hans kone Theresa, der er arving til ketchupproducenten Heinz.

Formue: 1,2 milliarder kroner

Nummer 1: Michael McCaul

Republikaneren Michael McCaul er USA's rigeste politiker i Kongressen med en svimlende formue på 1,7 milliarder kroner. Han er svigerfar til grundlæggeren af massemediet Clear Channel Communications, der er mest kendt for sine radioudsendelser.

Formue: 1,7 milliarder kroner

Kilde: Business Insider