Spar formuer på tandlægeregningen

Skal du have lavet dine tænder i Danmark, så kan det hurtigt koste spidsen af en jetjager. Men tager du i stedet på tandlægeferie i udlandet, kan du spare en formue, det skriver BT.

Det ville koste Susanne Kvistorf 120.000 kroner at få ordnet sine tænder i Danmark. I stedet tog hun til Ungarn, hvor regningen lød på 32.000 kroner. Med tilskud fra Sygesikringen Danmark endte regningen på 16.000 kroner.

"Ud over at jeg har fået råd til bryllup, har jeg fået boostet min selvtillid. I ti år holdt jeg altid hånden for munden, når jeg smilede. Jeg skammede mig i den grad over mine grimme tænder, men jeg følte ikke, jeg havde råd til at fyre så mange penge af på et nyt tandsæt," fortæller Susanne Kvistorf til BT.

ange penge at spare

MDu kan mange gange spare det halve ved at tage til udlandet og få ordnet tænder.

Ved at holde rejseudgifterne nede kan det i de fleste tilfælde betale sig. Men lider man af paradentose, bør man blive hjemme. Denne tandlidelse kræver mange behandlinger, og derfor bliver det for dyrt i rejseomkostninger.

Vær kritisk

Når du skal vælge tandlæge i udlandet, er det vigtigt at være opmærksom på om hygiejnen er i orden. Mange steder som f.eks. i Tyrkiet er hygiejnen så dårlig, at der kan være risiko for at blive smittet med hepatitis B.

Det er også vigtigt at tjekke, om tandlægen har uddannelsespapirerne i orden. Visse steder har 10 procent ikke den formelle uddannelse, der skal til for at være tandlæge.