Business

Bilkort er tilbage - nu med rigtige biler

De gamle bilkort er genopstået som app til smartphone, og nu spiller man med rigtige brugtbiler, der er til salg

I de gode, gamle dage - i 1970'erne og 1980'erne - flød der bilkort på mange drengeværelser i de danske hjem. Nu er de klassiske bilkort genoplivet med en gratis app til iPhone.

I den nye udgave kan du endda dyste mod dine venner med rigtige brugte biler til salg.

"Det tilføjer en sjov ekstra dimension til det klassiske spil, at det er biler, du rent faktisk kan tage ud og købe, hvis du bliver rigtig forelsket. Det er ren nostalgi at se de gamle bilkort gjort levende på mobilen," siger Johan Schjødt fra AutoUncle.dk.

Rigtige Brianbiler

I samarbejde med app-udviklingshuset iDeal Development står Johan Schjødt og AutoUncle bag den nye app AutoUncle Bilkort, hvor man bruger brugte biler hentet fra brugtbilsøgemaskinens hjemmeside.

I smartphone-spillet kan du dyste med dine venner i kategorierne "Familie-containere", "90'er sportsvogne", "Brian-biler", "Skrammel-kasser", "Perlegrusoffroadere" og "Flotten-heimerslæder". Og ligesom ved de klassiske bilkort gælder det om at få bilen med den bedste årgang, kilometer-tal eller pris for at vinde.

Bilkort

Autouncle.dker en dansk søgemaskine for brugte biler, der samler markedet og finder de bedste brugtbilkøb ved hjælp af avanceret statistik. AutoUncle er startet af de to aarhusianske iværksættere og brødre Johan Frederik Schjødt og Niels Kristian Schjødt.

iDeal Developmenter et dansk app-udviklingshus, der udvikler spændende apps til både iPhone og Android. De er blandt andet kendt for deres mindfulness-app og appen Eksamensro, der hjælper mod eksamensangst.

"Du lærer ret hurtigt, hvornår kilometertallet, årgangen eller prisen er god, og det er meget brugbart, når du skal se på brugte biler", fortæller Johan Schjødt.

Spillet er allerede blevet downloadet mere end 2000 gange og får rigtig gode anmeldelser af brugerne. Det er gratis og kan spilles på både iPhone og iPad.