Her er Odenses billigste studieboliger

På trods af en stigning i antallet af nye studerende er udsigten til en studiebolig i Odense fornuftig. Sammenlignet med de øvrige studiebyer er det endda billigt at bo i Odense.

Ikke mindre end 4.778 nye studerende starter om fire uger på tilværelsen som studerende på Syddansk Universitet. Mange af dem står derfor overfor en udfordring i form af at skulle finde en studiebolig i Odense for at forfølge drømmestudiet. Ikke nogen let opgave, men sammenlignet med de øvrige store studiebyer har man faktisk relativt gode kort på hånden, når man søger bolig i Odense.

juli måned var der nemlig 1,34 boligsøgende pr. ledig studiebolig, viser tal fra Boligportal.dk. Sammenlignet med de øvrige store studiebyer er det rigtig fornuftigt; i København er forholdet 1,48 og i Aarhus 1,81 boligsøgende per ledig studiebolig. Oven i det er en studiebolig gennemsnitligt billigere i Odense end i de øvrige byer.

"De to forhold gør, at Odense også på den front fremstår som en meget attraktiv by for nye studerende. Et er at den billige bolig findes, men hvis den er alt for svær at få, så er den knap så interessant," siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør i Boligportal.dk.

Til forskel fra Aarhus og København ligger de billigste gader centralt i Odense. Byens billigste lejeboliggade er Brogade, hvor en bolig gennemsnitligt koster 60 kroner per kvadratmeter. Tilsvarende koster den billigste gade i Aarhus 82 kroner per kvadratmeter.

På trods af de fornuftige chancer og de billige boliger advarer Henrik Løvig imod at tage det for givet, at man har en bolig til studiestarten.

"På papiret ser det rigtig fornuftigt ud i Odense, men det at finde en bolig kræver en fokuseret indsats og kommer ikke bare af sig selv. Man skal være seriøs, målrettet og realistisk - og så skal man være aktiv i alle de sammenhænge, hvor det giver mening. Både på nettet, på sociale medier, boligforeninger, opslag, aviser. Kun sådan får man de bedste chancer for at finde en bolig inden studiestart," siger Henrik Løvig.