Her er Aalborgs billigste lejeboliger

Få det komplette overblik over priserne på lejeboliger i Aalborg og de omkringliggende byer. I linkene til højre kan du se priserne for lejeboliger i flere af de store danske studiebyer.

Om en måned tager 6.500 nye studerende fat på en videregående uddannelse i Nordjylland. Er du en af dem får du her en oversigt over, hvor i Aalborg og omegn lejeboligerne er billigst.

Der er en del penge at spare på husleje, alt afhængig af, hvilken gade man finder sit kommende hjem på. Overraskende nok er den ellers populære gade Jomfru Ane Gade blandt byens billigste.

Aalborgs billigste lejeboliger finder du på Bygholmen. Her koster en lejebolig gennemsnitligt 51 kroner per kvadratmeter, hvilket er 30 kroner under gennemsnittet for hele Aalborg. Oven i købet ligger Bygholmen blot en kilometer fra Aalborg Universitet, så der er mere end blot økonomiske grunde til at holde skarpt øje med lejeboliger på Bygholmen.

Men et er den rene husleje. I sine overvejelser bør man også have, hvor det er mest realistisk at finde en bolig. For hvis man satser snævert geografisk, kan det ende med at give bagslag.

"Det klassiske dilemma, når man søger bolig, er; vil jeg bo centralt og dyrt eller vil jeg flytte lidt længere væk og spare på huslejen? Men det er altså også en stigende faktor, at efterspørgslen er størst i centrum, hvorfor man måske kommer til at bruge længere tid på at finde en bolig dér. Og så er der pludselig en reel risiko for, at vi ser nye studerende uden tag over hovedet den første september," siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør i BoligPortal.dk.

Han råder derfor til at søge bredt, så man undgår at havne i en boligmæssig blindgyde.

"Det er forståeligt, at mange gerne vil bo i centrum, men det er også vigtigt, at man er realistisk i sin boligsøgning. Man bør give sig selv de bedst mulige chancer for succes, og det gør man også ved at søge bredt. At huslejen i forstæderne så også ofte er væsentligt lavere, er bare en bonus," siger Henrik Løvig.

Jomfru Ane gade også billig

Aalborgs formentlig mest kendte gade er den centralt beliggende restaurations- og festgade Jomfru Ane Gade. Umiddelbart skulle man tro, at 'Gaden', som den kaldes i folkemunde, var et populært og dyrt sted at bo, men tallene fra Boligportal.dk viser noget andet.

"Jomfru Ane Gade ligger med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 63 kroner, kun lige udenfor top ti. Så det er en attraktiv gade af mere end én årsag," siger Henrik Løvig.