Her finder du Aarhus' billigste studieboliger

Man skal ikke flytte langt væk fra Aarhus C for at kunne spare et pænt beløb på den månedlige husleje. Mindre efterspørgsel og lavere husleje gør forstæderne attraktive.

I løbet af de næste par måneder flytter mange nye studerende til Aarhus for at tage hul på studielivet. En af de første problemstillinger, man som ny i Aarhus støder på, er at det kan være svært at finde den rette studiebolig - til den rette pris. I hvert fald så længe man insisterer på at bo i centrum af den jyske hovedstad.

Men der er mange penge at spare på den månedlige husleje, hvis man er villig til at gå på kompromis med beliggenheden. Det viser nye tal fra Boligportal.dk.

"Bare lidt udenfor det absolutte centrum er efterspørgslen markant mindre end i Aarhus N og Aarhus C, så hvis man er lidt fleksibel med boligens beliggenhed, behøver man ikke flytte langt væk, før man kan få en besparelse, der kan mærkes i budgettet," siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør i Boligportal.dk.

Spar knap 700 kroner om måneden i Viby

For eksempel koster en 40 kvadratmeter stor etværelses lejlighed i Viby gennemsnitligt 4.120 kr. om måneden. Lå boligen i Aarhus C, ville den koste 4.800 kr. Altså en besparelse på 680 kr. om måneden eller mere end 8.000 kr. om året.

Igen i år bliver rekorden for antallet af ansøgninger til de videregående uddannelser slået. Mere end 80.000 unge mennesker har søgt om optagelse på en uddannelse. Særligt i København og Aarhus kan det dog blive vanskeligt at finde plads til de mange nye studerende, da der ikke er blevet bygget et tilsvarende antal studieegnede boliger. I Aarhus alene forventer man mere end 10.000 nye studerende - ligeså mange, som der allerede står på venteliste til en kollegiebolig i byen.

"Vil man bo centralt, så er efterspørgslen større og huslejen højere - og vil man bo lidt længere væk, så kan man få enten mere plads for samme penge eller en billigere bolig. Og så er efterspørgslen mindre og vejen til en bolig dermed også kortere," siger Henrik Løvig.

Vær' åben for alternativer

Derfor råder Boligportal.dk nye studerende til at søge bredt og være åben for alternativer til den optimale bolig. Ellers er der en risiko for at stå uden bolig ved studiestart.

"Det tager en god halv time med bus eller tog fra Odder til Aarhus og endnu kortere tid fra forstæder som Lystrup og Højbjerg. Den udgift man har til buskort, er hurtigt tjent ind i besparelsen på den faste husleje, så de omkringliggende byer er et meget reelt alternativ til et ganske presset boligmarked centralt i Aarhus," siger Henrik Løvig.

-