Business

Vejret rammer campingpladser hårdt

Det dårlige danske sommervejr går hårdt ud over campingpladserne. På Fyn oplever 75 procent af alle campingpladser en nedgang i antal gæster

Det fortæller TV 2/FYN.

Tv-stationen har torsdag ringet til 28 fynske campingpladser, og ud af dem fortæller 21 campingpladser, at de indtil nu i år har oplevet en nedgang i antal gæster sammenlignet med samme tid sidste år.

"Det har været den dårligste belægning i 20 år," siger Jan Seide fra Ronæs Strand Camping på Vestfyn til TV 2/FYN.

"Det er en lortesæson"

En anden fynsk campingplads oplever en belægning, der p.t. kun er på en tredjedel af kapaciteten, mens en tredje campingplads p.t. har et fald i omsætningen på 200.000 kroner i forhold til forventningerne.

"Det er en lortesæson. Man havde mere at lave i en god weekend i foråret, end man har her i sommerperioden," siger Tina Jensen fra Nyborg Strandcamping.

Værre end sidste år

Faldet i antallet af gæster skal ses i lyset af, at sidste års dårlige vejr i forvejen var hårdt ved campingpladserne.

"Forrige år sagde vi, at det ikke kunne blive meget værre. Men det blev det. Og i år er endnu værre end sidste år," siger Henning Weber fra Lundeborg Strand-Camping.

Forrige år sagde vi, at det ikke kunne blive meget værre. Men det blev det. Og i år er endnu værre end sidste år.

Henning Weber fra Lundeborg Strand_Camping

Danskerne bliver væk

Campingplads-ejerne siger, at det især er de danske gæster, der bliver væk. Mange køber i stedet en afbestillingsrejse til udlandet.

Juni anno 2012 var den koldeste juni måned i 21 år og den mest solfattige juni i 16 år. Torsdag meldte DMI samtidig, at der ikke er rigtige sommerdage i vente de næste 30 døgn.