Business

Krisen sender prisen på olie ned

På trods af faldende oliereserver i USA, falder prisen på olie torsdag morgen med 0,3 procent til 85,58 dollar for en tønde WTI olie

Brent olie falder ligeledes med 0,3 procent til et niveau på 99,96 dollar. Det skyldes i høj grad de kriseramte europæiske økonomier, der trækker efterspørgslen kraftigt nedad.

Lukningen af fabrikker, nedjusteringer og generel usikkerhed på tværs af kontinentet, får virksomhederne til at efterspørge mindre olie til produktionen, og det sender prisen på råolie ned.

"For at se højere priser fra det nuværende niveau, vil det kræve at to ud af tre store globale økonomier, Europa, USA eller Kina, kommer solidt tilbage i vækstterritorium," udtaler Michael McCarthy, chef for markedsstrategi hos CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Forbruget vil stige markant

OPEC, organisation for olieproducerende lande, forudsiger i sin månedlige rapport at olieforbruget vil stige med 900,000 tønder eller ca. 1 procent om dagen i 2012, en stigning der vil blive modbalanceret af øget olieproduktion i lande udenfor OPEC.