Business

Aktier: Danmark dykker med Europa

Det danske aktiemarked ligger lidt trist hen torsdag middag på endnu ensommerferiedag uden de helt banebrydende selskabsspecifikke nyheder

Formiddagen har dog budt på et par nordiske regnskaber, som investorerne kan kigger efter i sømmene for tendenser og indikationer for deres danske branchekolleger.

Det toneangivende C20-indeks falder torsdag middag med 0,2 procent til indeks 459,34. I Europa falder de toneangivende indeks med 0,5-0,9 procent.

Novo stiger

  • Novo Nordisk holder hånden under indekset med en stigning på 0,2 procent til kurs 885 på trods af, at diabetesmedicinkonkurrenten GlaxoSmithKline har varslet, at
  • selskabet vil indsende registreringsansøgning for stoffet 'GLP-1-analogen albiglutide'
  • tidligt i 2013. Det sker, efter at afslutningen af det ottende og sidste studie med stoffet er afsluttet.

Albuglutide er udviklet på basis af Novozymes' albumin--usionsteknologi, albufuse, og Novozymes står til royalties fra et eventuelt salg af lægemidlet.

Novozymes falder med 1,5 procent til kurs 150,50 i torsdagens marked.

Fra Norge er der kommet to interessante regnskaber. Storbanken DNB overgik, med et overskud før skat på 6041 mio. nkr., langt analytikernes estimater, men der var dog i høj grad tale om en effekt af basisswaps på 1,1 mia. nkr. Banken kunne dog melde om faldende nedskrivninger, ikke mindst på shipping.

"Resultaterne er blevet løftet meget af deres basisswaps, så jeg tror markedet i høj grad vil se bort fra dem. Men ud over resultaterne melder de om lave shippingnedskrivninger. Det vil selvfølgelig give noget lettelse for deres egne aktionærer, men det kan også give en effekt hos Danske Bank og Nordea," sagde bankanalytiker hos Nykredit Markets, Mads Thinggaard, tidligere torsdag til Ritzau Finans.

Samtidig var renteindtægterne dog faldet i kvartalet, og handelsindtægterne, eksklusiv de forstyrrende swaps, var ligeledes faldende. To tendenser, som Nykredit venter vil gå igen for de store danske banker.

Fald til Danske Bank og Nordea

Danske Bank falder med 0,2 procent til 85,60 kr. på børsen, mens Nordea sætter sig med 0,8 procent til 51,90 kr

Norwegian Air Shuttle, NAS, aflagde et regnskab, der på talsiden var langt bedre end andet kvartal for et år siden, men som skuffede markant i forhold til analytikernes estimater. Selskabet fik et driftsresultat på 410 mio. nkr. i kvartalet, langt under de ventede 493 mio. nkr., ifølge SME Direkt.

Omsætningen steg med 16 procent til 3,17 mia. nkr., mens nettoresultatet endte på 90,5 mio. nkr. mod ventet 153 mio. nkr. i markedet. Norwegian fastholder dog sine forventninger til hele året.

Fald til SAS og Mærsk

SAS falder med 0,2 procent til kurs 4,76 oven på regnskabet fra den norske rival.

A.P. Møller - Mærsks havnedivision, APM Terminals, får ikke lov at være eneste om buddet ved Port of Virginia på den amerikanske østkyst. APMT lagde i maj et bud på op mod 4 mia. dollar for at få lov til at drive hele havnekomplekset, og myndighederne satte i første omgang en deadline i dag for konkurrerende bud.

Mærsks B-aktie falder 0,7 procent til kurs 39.020.

Pandora, der onsdag lå tynget i C20, stiger mest torsdag. Aktien hopper med 1,7 procent til kurs 53,55 på trods af, at mængden af shortede aktier onsdag steg til det højeste niveau i 2012. Det indikerer, at hedgefonde spekulerer i fald i aktien.