Business

Hun tjener 4.000 kroner - i sekundet

Hun er verdens rigeste kvinde, og snart kan hun være verdens rigeste person.

Verdens rigeste kvinde hedder ikke dronning Elisabeth II eller Oprah Winfrey. Nej, hun er faktisk relativt ukendt og hedder Gina Rinehart.

Den stenrige australier, der tjener 4.000 kroner i sekundet, Gina Rinehart, er ikke blot verdens rigeste kvinde. Med den enorme strøm af penge, der konstant vælter ind i hendes pengetank, er det overvejende sandsynligt, at hun kan tage næste skridt og blive verdens rigeste person.

Det vurderer det store amerikanske finanshus Citigroup ifølge BBC News.

Så rig er Gina Rinehart

Rineharts samlede formue lyder på omkring 177 milliarder kroner, og formuen bygger på minedrift i selskabet Hancock Prospecting. Et selskab, hun overtog efter sin afdøde far i 1992.

Eventyret startede, da hendes far Lang Hancock tilbage i 1950'erne opdagede en enorm jernmine. Og siden da har familien tjent helt enorme summer på jernminen, der ligger i det vestlige Australien.

Med de enorme summer, som minen har skaffet, vil nogen måske kunne forstå, at Gina Rinehart er kendt for udtrykket "skønhed er en jernmine". Hun hader til gengæld at blive kaldt en arving til mineselskabet, da hun anser sig selv for at være en selvbestaltet forretningskvinde, som selv har ændret selskabet, efter faderen døde.

Jobbet fylder al hendes tid

58-årige Gina Rinehart er i dag bestyrelsesformand for Hancock Prospecting, og dette job fylder det meste af hendes tid. Hun ejer dog også en andel af den store australske tv-kanal Channel Ten ligesom hun er den største medejer af Australiens største mediekoncern Fairfax Media.

Og når jobbet fylder det meste skyldes det muligvis, at verdens rigeste kvinde ifølge BBC ikke har nogen særlige fritidsinteresser. hun interesserer sig hverken for store biler eller kunst, som mange af hendes milliardær-kolleger ellers har for vane.

Netop nu er mexicaneren Carlos Slim verdens rigeste person med en formue svarende til 417 milliarder kroner. Men storbanken Citigroup vurderer, at Gina Rinehart meget vel kan blive den første person til at runde 100 milliarder dollars, hvilket svarer til godt 600 milliarder kroner.