Saxo Bank pressede for ny sponsor

Bjarne Riis' mangeårige sponsor havde et stort ønske om at få en co-sponsor, hvis man skulle fortsætte i 2013.

Saxo Bank deler nu hovedsponsorat for Bjarne Riis' cykelhold med Tinkoff Bank, og det har været afgørende for Saxo Banks fortsatte engagement med Riis, at han var i stand til at finde en co-sponsor.

Det fortæller bankens direktør, Lars Seier Christensen.

"Det har været vigtigt for os - det har vi sagt til Riis - at der var en co-sponsor i 2013," siger direktøren.

Mere synlighed

Med en co-sponsor er der gode chancer for endnu mere synlighed, da Bjarne Riis kan sammensætte et endnu stærkere hold til næste sæson.

"Cykling er interessant, fordi man kan have to sponsorer, der får en væsentlig effekt ud af sponsoratet. Det giver samlet set en bedre pakke i form af kvalitet, budget og så videre, og det har vi gerne ville," siger Lars Seier Christensen.

"Det havde vi tidligere med Sungard, CSC og kort med IT Factory - men lad os glemme det - så det er ikke nyt for os at dele sponsoratet, og derfor er vi glade for at få muligheden igen, Til trods for de manglende resultater i 2012 er Saxo Bank-direktøren ikke utilfreds med årets første seks måneder, hvor holdets kaptajn Alberto Contador har siddet uden for på grund af en dopingkarantæne."

Verdens bedste

Lars Seier Christensen siger, at holdet er i den ulykkelige situation, at vi har bygget hele holdet op omkring verdens bedste rytter.

"Man kan ikke spille på to-tre kort, som vi gjorde tidligere, når man har ansat verdens bedste på holdet, så når han ikke er der, så er det op ad bakke. Man kan ikke brokke sig over resultaterne, for holdet er ikke skruet sammen til at lave resultater uden Contador," mener Lars Seier Christensen.

Saxo Bank har været engageret som sponsor for Bjarne Riis' cykelhold siden sommeren 2008. Contadors karantæne udløber i august, hvilket betyder, at han kan stille til start i årets Vuelta a España.