Business

Guide: De 10 billigste steder for turister

I nogle turistlande koster mad, overnatning og turistattraktioner næsten ingenting

Når vi sidder foran computeren eller med rejsekataloget mellem hænderne, er det ofte ud fra prisen på selve rejsen, vi kigger efter, når trangen til ferie skal hånd i hånd med privatøkonomien.

Men selv om det ofte er dyrere at rejse længere væk fra lille Danmark, er det lige så ofte billigere at leve som turist i de fjerne lande.

Nedenunder er der 10 gode bud på lande, hvor det er billigst at leve som turist.

1. Vietnam

Det er ganske vist på den anden side af jordkloden, men Vietnam er et af verdens billigste lande og har et omfattende katalog af turistattraktioner, som gør det til et drømmeland for besøgende. Derudover kan du få gode hotelværelser for helt ned til 30 kroner per nat og et måltid mad for under seks kroner. Ikke underligt at flere end fire millioner turister hvert år besøger landet.

2. Argentina

I Argentina er det lidt dyrere at få sig et hotelværelse, men det er fortsat meget billigt. Helt ned til 70 kroner per nat kan man være heldig at slippe for. Og så byder landet på eksotiske strande og storbyferie. 150 milliarder kroner om året omsættes der for inden for turismen.

3. Laos

Laos er et af de fattigste lande i Sydøstasien, og de lave valutakurser og et stigende antal turistattraktioner gør landet til et fornuftigt valg for dem, der gerne vil spare så meget som muligt. I Laos kan man få hotelværelser for helt ned til 12 kroner per nat. Til gengæld er landet ikke blandt de mest sikre at færdes i som turist på grund af borgerkrig.

4. Rwanda

Folkemordet i Rwanda i 1994 har lagt en sort sky over det afrikanske land, men lige siden har landet forsøgt at rejse sig, og i Rwanda er der endeløse naturoplevelser. Man kan besøge landets mest kendte nationalpark, Parc National de Volcans, for helt ned til 50 kroner.

5. Bangladesh

Det er lidt dyrt at anskaffe sig et visum til Bangladesh, men så snart det er betalt, er det utrolig billigt at leve som turist i landet. På gaden kan man få sig et måltid mad til seks kroner, og hvis man leder efter gode restauranter, koster et måltid mad omkring 50 kroner per person. Så kan man bedre nyde landets muslimske og buddhistiske kultur.

6. Indien

Verdens syvende største land er ikke blandt de billigste på denne liste, men det er alligevel værd at tage i betragtning. For et par, der rejser rundt, kan man typisk leve for 350 kroner om dagen. Samtidig er landets togforbindelser både omfattende og billige. Maden er billig, men man skal passe på med madforgiftning.

7. Indonesien

Seks millioner turister besøger hvert år Indonesien og udnytter de billige priser i landet. Et måltid mad på gaden koster seks kroner, og de fleste dyre restauranter forlanger ofte ikke mere end 60 kroner for en middag. Samme pris kræver hotellerne per nat.

8. Paraguay

Hotelpriserne i det sydamerikanske land ligger ligesom i Indonesien på omkring 60 kroner per nat, men her kan du få en buffet, hvor du kan spise alt, hvad du kan, for omkring en tyver. Paraguay er dog ikke øverst på denne liste, for landet har ikke så mange kulturelle attraktioner.

9. Kina

Kina mangler derimod ikke turistattraktioner. Tag bare Den Kinesiske Mur eller alle de fabrikker, der producerer de varer, vi bruger i den vestlige verden. Selv om landets eksplosive udvikling kan resultere i højere priser, kan man stadig finde billige hoteller og billig mad helt ned til en tier for et måltid. Det er dyrt at flyve inden for landets grænser, hvorfor det er en fordel at tage bussen eller toget. Er man på jagt efter nyt tøj, er det heller ikke et dårligt sted at skifte garderoben derhjemme ud.

10. Egypten

En populær rejsedestination for danskere har i mange år været Egypten. Det afrikanske land er selvfølgelig kendt for pyramiderne og Sfinksen tæt ved hovedstaden Cairo. Billige hotelværelser kan fås til omkring 150 kroner per nat, men det er muligt at finde nogle, der er endnu billigere. En middag på en almindelig restaurant koster omkring 40 kroner.

Kilde: Daily Finance