Sådan får du job i sommerferien

'Go' morgen Danmarks' karrierepanel giver gode råd til folk, som håber på en vikarplads i sommerferien

Sommeren betyder, at mange skal på ferie, og virksomhederne derfor hyrer flere vikarer til at fylde de tomme stole.

Men hvordan får man sådan et vikarjob, og hvad kan det bruges til?

Direktør og virksomhedsejer Christian Stadil og coach og forfatter Sofia Manning giver gode råd til vikarer.

Gå til et bureau

Det er nemmest at få et vikarjob igennem særlige bureauer, som specialiserer sig i at finde dem.

"Der er vikarbureauer, som gør det her til deres kernekompetence. De kører med det her "try and hire"-koncept, hvor det simpelthen er en del af virksomhedernes forretningsmodel, at de prøver vikarer af, og ser, om det er nogen, de har lyst til at give fastansættelser bagefter," fortæller Christian Stadil, og fortsætter:

"Det er faktisk ret nemt med de her vikarbureauer. Fra man søger, til man starter kan der gå få dage. Så det er bare om at gå ind på nettet og finde dem."

Sofia Manning fortæller, at det især for nyuddanede er en strålende idé at søge vikarpladser, men at man skal huske at søge bredt.

Det er faktisk ret nemt med de her vikarbureauer. Fra man søger, til man starter kan der gå få dage. Så det er bare om at gå ind på nettet og finde dem.

Christian Stadil

"Det er rigtig vigtigt ikke at være kræsen," fortæller Manning, der bl.a. selv har været vikar i et lastbilfirma.

Mange fordele

Umiddelbart er den faste ansættelse selvfølgelig at foretrække fremfor en kort periode som afløser på en virksomhed. Men faktisk har vikarstillingerne mange fordele.

"Hvis man er ledig, er der rigtig mange fordele ved at søge vikarstillinger. Man udvider sit netværk, man kommer ind i mange forskelige brancher, man for større indsigt i sit eget kompetenceområde, som man får testet af i en virksomhed, og så får man nogle gode virksomheder på CV´et," siger Stadil.

Én lang test

Det kan dog også være hårdt at være vikar, fordi man under hele forløbet reelt bliver målt og vejet, som var man til en månedlang jobsamtale.

"Man skal både forstå at tilpasse sig, og turde vise hvad man kan. Man skal være meget ihærdig men have en god portion situationsfornemmelse," fortæller Sofia Manning.

"Det er vigtigt at vise sine spidskompetencer som vikar. For for mange er det jo en vej til en fastansættelse. Men det er op til vikaren at gøre opmærksom på sig selv," siger Christian Stadil.