Business

Sådan tanker du billigst på ferien

Der er penge at spare, hvis du følger disse tre råd, når du selv kører på ferie

Benzinforbruget kan blive en dyr fornøjelse, hvis du vælger selv at køre på ferie. Men der er visse forbehold, du kan tage, hvis du gerne vil spare.

Frederik Valmin er feriekonsulent hos FDM og tjekker løbende benzinpriserne i de europæiske lande.

Her giver han tre gode råd til, hvordan du sparer penge, når du tanker benzin på ferien.

Kør væk fra motorvejen

Der er penge at spare, hvis du kører lidt væk fra motorvejen, når du skal tanke. Benzinpriserne er nemlig generelt dyrere på de tankstationer, der ligger langs motorvejen. Kør i stedet til den nærmeste by, og kombiner det eventuelt med en pause.

Tank tidligt

Det er typisk en økonomisk fordel at tanke tidligt på dagen. I Danmark er det, som regel, billigst at tanke, hvis du gør det inden kl. 10, og i Østrig må de slet ikke sætte prisen på benzin op før kl. 12. Frederik Valmin forventer, at det ser nogenlunde ligesådan ud i de andre lande.

Tjek benzinpriserne

Kig på benzinpriserne, før du kører hjemmefra, så du har overblik over, hvad det koster at tanke i de forskellige lande. Hvis du skal igennem flere lande, kan du med fordel tjekke, hvilket land, der er billigst at tanke i.

Ifølge Frederik Valmin viser benzinpriserne i de forskellige lande et rimelig stabilt mønster. Rusland er det billigste europæiske land at tanke i, og generelt vil der være et par kroner pr. liter at spare, hvis du tanker i et af de østeuropæiske lande.

I Skandinavien er det som regel billigst at tanke i Sverige og Finland, hvorimod Norge ligger i den lidt dyrere ende. Går turen igennem de mellemeuropæiske lande, er der penge at spare, hvis du tanker i Østrig eller Luxemborg i stedet for Tyskland eller Belgien.

Se hele FDM's oversigt over benzinpriser i Europa ved at klikke på linket i boksen til højre for artiklen.