Business

5 tips til en billigere sommerferie

Her er fem gode råd til, hvordan du kan spare penge, når du holder ferie

Sommertid er ferietid, og ferie kan blive en dyr fornøjelse. Men danskerne har ikke planer om at bruge mange penge på ferien i år. Faktisk skærer vi 11 - 12 procent af vores sommerferiebudget i forhold til sidste år. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har udført for Nordea.

Undersøgelsen viser også, at årets forventede sommerferieforbrug ligger på det laveste niveau siden år 2006, hvor den første måling blev foretaget.

Gennemsnitsbudgettet dækker over store forskelle, men ifølge undersøgelsen, forventer 55 procent af de danske husstande, at de i år kan holde sommerferie for under 10.000 kroner alt inklusiv.

Men hvad kan du gøre for, at din ferie bliver så billig som muligt?

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea, giver her gode råd til, hvordan du kan spare penge, når du holder ferie.

Boligbytte

Hvis du vil uden om rejsebureauerne, eller bare spare penge på ferien, er boligbytte måske noget for dig. Konceptet er enkelt: Du finder en at bytte bolig med en i en afgrænset periode.

Udover, at du ikke skal betale for hotel, får du mulighed for at opleve den lokale stemning, fordi du bor i en privat bolig i stedet for på hotel.

Du kan læse mere på www.boligbytte.dk og www.homeexchange.com.

Couchsurfing

Couchsurfing er et internationalt netværk, hvor du kan møde mennesker fra hele verden, som måske er villige til at låne dig en ekstra seng, en plads på sofaen eller en madras på gulvet, når du er på ferie. Se mere på www.couchsurfing.org

Afbudsrejser

Hvis du vil på ferie i udlandet, kan en afbudsrejse være løsningen. Afbudsrejsen er en rejse, som er bestilt af en anden, men som vedkommende har afbestilt igen.

Det betyder, at rejseselskabet står med en ledig rejse, og jo tættere du kommer på rejsetidspunktet, jo billigere vil rejsen typisk blive. Afbudsrejser er derfor en billig måde at rejse på. Men det kræver selvfølgelig, at du er klar til at tage afsted med kort varsel.

Pas et sommerhus

Hvis du holder ferie i Danmark, kan det være, at du er så heldig, at du kender nogen, der har et sommerhus, de ikke skal bruge. Spørg eventuelt, om du kan få lov til at "passe det" for dem i sommerferien.

Du kan, for eksempel, tilbyde din arbejdskraft til gengæld, hvis sommerhuset trænger til at blive malet, der skal hugges brænde, eller laves andet forefaldende arbejde.

Gratis kulturoplevelser

Den danske sommer byder på masser af gratis kulturelle oplevelser på gallerier, museer og biblioteker. Teaterbilletter med studierabat, familierabat og "last-minute"-billetter er også en mulighed.

Hold øje med disse hjemmesider: www.kunstonline.dk, www.latesale.dk, www.kultunaut.dk og www.kulturarv.dk.