Business

Så meget vil mænd og kvinder bruge på ferien

De danske mænd vil rejse mere og dyrere til sommer end de danske kvinder. Det fastslår en ny undersøgelse

Danske mænd forventer at bruge 19.243, kr. på deres sommerferie med alt inkluderet. Beløbet dækker således transport, indkvartering, mad, lommepenge, og andre udgifter forbundet med ferien.

De danske kvinder agter derimod kun at bruge 17.419, kr. på deres forestående sommerferie.

"En ny landsdækkende undersøgelse, som Kompas har foretaget for Apollo, viser, at danske mænd forventer at bruge flere penge på den forestående sommerferie end danske kvinder. Faktisk et par tusind mere end deres kvindelige modpart. For os er det nye toner, da kvinder i overvejende grad historisk set har været dem, der har brugt flest penge på rejsen, hvilket eksempelvis omfatter køb af toldfrie varer ombord på fly, shopping på rejsemålet, wellness samt mad og drikke til store og små," konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Vil også rejse mere end kvinder

De danske mænd vil ikke kun rejse for flere penge denne sommer end deres kvindelige modpart, de vil også rejse mere.

Mændene planlægger i gennemsnit at holde 16 dages sommerferierejse, mens kvinderne vil nøjes med 14 dage.

"Undersøgelsen kunne indikere, at danske mænd har brug for at holde et par ekstra feriedage, måske også uden den bedre halvdel. Både mænd og kvinder rejser faktisk i højere og højere grad alene eller med gode venner og veninder, når ferien skal bestemmes, fordi økonomien tillader flere ferier årligt, og fordi vi har brug for kvalitetstid med ligesindede. Dét som et supplement til den ferie, man har med familie eller kæreste", slutter Rikke Koks Andreassen.

For os er det nye toner, da kvinder i overvejende grad historisk set har været dem, der har brugt flest penge på rejsen.

Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo

Den landsdækkende undersøgelse er netop foretaget via internettet af Kompas. Undersøgelsen er landsdækkende og afspejler normalfordelingen med hensyn til de af Danmarks Statistik oplyste fordelinger på køn, alder og region.