Business

Merkel insisterer på Europa i to hastigheder

Den tyske kansler, Angela Merkel, insisterer på, at landene i eurozonen må bevæge sig tættere sammen og arbejde for øget europæisk integration på trods af, at det vil skabe et Europa i to hastigheder

Det skriver Financial Times.

Planerne om øget integration har mødt modstand fra blandt andre Storbritanniens premierminister David Cameron. I anledning af Camerons besøg i Tyskland, valgte Angela Merkel inden mødet at fremhæve betydningen af øget samarbejde, ligesom kansleren også pointerede, at et Europa i flere hastigheder allerede blev en

realitet med indførslen af en fælles valuta.

"Vi kan ikke bare stoppe processen, fordi den ene eller den anden ikke har løst til at tilslutte sig endnu," sagde Angela Merkel ifølge Financial Times.

Udtalelsen fremhæver tyskernes holdning til Storbritanniens forslag, som ses som selvmodsigende grundet Tysklands manglende anerkendelse af finanspagten.

Storbritannien har presset på for kortsigtede løsninger som en større redningsfond og fælles eurobonds, hvilket Tyskland har afvist med henblik på langsigtet finanspolitisk integration.