Business

Arla planlægger storfusioner

Arla Foods vil fusionere med Tysklands 8. største mejeri og det 4. største iStorbritannien

Arla står tilsyneladende over for et stort gennembrud i Storbritannien og Tyskland. De planlagte fusioner vil give Arla andelshavere i Storbritannien og den tyske ejerkreds vil blive udvidet betragteligt.

Fusionerne vil blive indgået med henholdsvis Tysklands ottende største mejeri, andelsselskabet, Milch-Union Hocheifel (MUH) med ejere i Tyskland, Belgien og Luxemborg samt med Storbritanniens fjerde største mejeri, andelsselskabet Milk Link. Det skriver epn.dk.

Hvis fusionerne bliver en realitet, har Arlas andelshavere på selskabets fire største markeder, Storbritannien, Sverige, Danmark og Tyskland, samt i Belgien og Luxemborg.

En del af strategiplanen

De varslede fusioner er en del af Arlas strategiplan. Målet er at øge mælkeprisen til andelshaverne ved, blandt andet, at styrke positionerne på kernemarkederne Storbritannien og Tyskland.

"Vi får en bred ejerkreds, der leverer en betydelig mængde mælk og et meget stærkt miks af produkter - både til forbrugerne og til industrien. Såvel Milk Link som Milch-Union Hocheifel er stærke veldrevne mejerikoncerner, som med deres produktportfølje og produktionsanlæg vil styrke vores forretning i Tyskland og Storbritannien," siger adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh, som mener, at fusionerne er en forudsætning for, at Arla vil være i stand til at hæve mælkepriserne i fremtiden.

Fusionen ventes at øge Arlas omsætning med ni milliarder kroner årligt. Selskabet vil, også efter fusionen, fortsat hedde Arla Foods amba.

Andelshaver-repræsentanter fra de tre selskaber skal tage stilling til fusionerne den 26. juni.