Business

Så rige er de blevet på Facebook

Her kan du se, hvor meget de største Facebook-aktionærer er værd.

Mark Zuckerberg -

Facebooks bestyrelsesformand og administrerende direktørAktier: 533,8 mio.

Værd: 20,3 mia. dollars

"Zuck", som han er kendt som blandt venner og familie, lancerede Facebook fra sit Harvard-kollegieværelse i 2004. Otte år senere, i en alder af 27, er den hoodie-klædte Harvard-dropout en af de rigeste personer i verden. Han kan fejre sin fødselsdag med stil - han fyldte 28 den 14. maj i år.

Accel Partners

- ledet af partner Jim BreyerAktier: 201,4 mio.

Værd: 7,7 mia. dollars

I en af de mest sagnomspundne satsninger af et venture-kapital-firma tog Accel en chance i 2005 med en investering i Facebook på 12,7 mio. dollars. Jim Breyer, 50, der også sidder i bestyrelsen for Wal-Mart, Dell og News Corp, der udgiver The Wall Street Journal, puttede også 1 mio. dollars fra sin egen lomme i Facebook.

Dustin Moskovitz

  • - medstifterAktier: 133,7 mio.
  • Værd: 5,1 mia. dollars
  • Zuckerbergs værelseskammerat fra Harvard-kollegiet og blot otte dage yngre, Dustin Moskovitz, droppede ligesom Zuckerberg ud af Harvard og flyttede til Palo Alto, Californien, for at opstarte Facebook. Han forlod virksomheden i 2008 for at lancere Asana, der står bag et web-samarbejdsværktøj.

DST Global

  • - ledet af Yuri MilnerAktier: 131,3 mio.
  • Værd: 5 mia. dollars
  • Den 50-årige russiske investor bejlede til Zuckerberg i 2009 med en stor investering i det sociale netværk. Yderligere investeringer fulgte, såvel i Facebook som i andre højt profilerede web-opstarter, som Groupon, Twitter og Zynga.

Sean Parker

- investor, tidligere leder af Facebook-gruppenAktier: 69,6 mio.

Værd: 2,6 mia. dollars

Karakteriseret som en hurtigt-talende, skruppelløs forhandler og problemknuser fra Facebook-filmen "The Social Network". Parker er medstifter af fildelingstjenesten Napster og blev Facebooks første chef efter at have mødt Zuckerberg tidligt i processen. Han arbejder nu hos venture-fonden The Founders Fund og har stiftet Airtime.com sammen med sin Napster-medstifter, Shawn Fanning.

Goldman Sachs

- investorAktier: 65,9 mio Værd: 2,5 mia. dollars

Mail.ru Group

- investorAktier: 56,3 mio. Værd: 2,14 mia. dollars

Tiger Global Management

- investorAktier: 53,8 million Værd: 2 mia. dollars

Peter Thiel -

direktørAktier: 44,7 mio.

Værd: 1,7 mia. dollars

Den tysk-fødte Stanford University-uddannede Thiel kaldes ofte "the Don" eller "lederen" af PayPal-Mafiaen i kraft af sin rolle som medstifter af online-betalings- virksomheden, som han solgte til eBay i 2002. Thiel, 44, satte for alvor gang i Facebook, da han i 2004 skrev en check til Zuckerberg på 500.000 dollars, som det også bliver nævnt i filmen "The Social Network."

Sheryl Sandberg

- daglig leder af Facebook Aktier: 41,2 mio.

Værd: 1,6 mia. dollars

Sandberg, 42, blev hyret fra en stilling hos Google i 2008 for at hjælpe Facebook med at opbygge en rentabel forretning og give professionel vejledning til den unge direktør. Den Harvard-uddannede Sandbergs CV indeholder stillinger som stabschef hos skatteministeriet under præsident Bill Clinton og bestyrelsesposter hos Walt Disney og Starbucks.

Meritech Capital Partners

- investorAktier: 40,4 mio. Værd: 1,5 mia. dollars

Elevation Partners

- venture-investorAktier: 40,1 mio. Værd: 1,5 mia. dollars

Greylock Partners

- venture investorAktier: 36,7 mio. Værd: 1,4 mia dollars

Valiant Capital -

investorAktier: 36,3 mio. Værd: 1,4 mia. dollars

Microsoft

- corporate investorAktier: 32,8 mio Værd: 1,2 mia. dollars