Business

Kvinder overlader oftere selvangivelsen til andre

Både danske mænd og kvinder får mere hjælp med selvangivelsen end deres nordiske naboer. Men mest kvinderne

Tre ud af fire danske mænd og to ud af tre danske kvinder laver selv deres selvangivelse.

Resten får en anden til at lave den for sig. Det viser en undersøgelse, TNS Gallup har lavet for Nordea.

"Kvinder overlader ofte ansvaret for privatøkonomiens mere komplekse sider til andre. Det ved vi fra flere undersøgelser - og nu også denne fra TNS Gallup," siger forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, og fortsætter;

"Her ligger danske kvinder kritisk lavt og i bund set i nordisk perspektiv, når det handler om at klare selvangivelsen selv. Over en tredjedel af danske kvinder overlader det ansvar til andre. Danske mænd ligger dog også lavest blandt mænd i Norden, der klarer selvangivelsen selv."

Bliver klogere af at tjekke selvAnn Lehmann Erichsen understreger, at ingen bliver klogere af at overlade deres privatøkonomi til andre, og at det faktisk er lidt sært, at danskerne tilsyneladende ikke vægter tilsynet med deres egen indtægt højere.

"Når man tænker på, hvor ondt et skattesmæk gør i økonomien, undrer det mig, at skattetjekket spiller så lille en rolle i Danmark. Både kvinder og mænd i resten af Norden har en langt mere tilbøjelige til at styre og tjekke skatten selv," fortæller hun.

Når man tænker på, hvor ondt et skattesmæk gør i økonomien, undrer det mig, at skattetjekket spiller så lille en rolle i Danmark.

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea