Sådan sikrer du din rejse mod krak

Læs, hvordan du sikrer dig undgår at miste dine penge, hvis flyselskabet eller rejseselskabet skulle gå konkurs. Få gode råd herunder

Her følger en guide til, hvordan du sikrer din flybillet eller din rejsepakke mod flykrak, så du ikke mister dine penge.

Bestil en konkursdækning

For at sikre, at din flybillet ikke pludselig er værdiløs i tilfælde af en konkurs hos flyselskabet skal du købe en konkursdækning. Det gør du samtidig med, at du køber din flybillet på flyselskabets hjemmeside. Hvis du bestiller i telefonen, skal du sige det i telefonen.

En konkursdækning koster typisk 20 kroner. Men nogle flyselskaber tager et ekstra gebyr for at sælge den. Det er meget normalt, at du må betale 40 kroner for dækningen, og nogle selskaber tager op mod 100 kroner i alt. Men så er du også sikret, hvis flyselskabet går konkurs.

Altid dækket ved pakkerejser

Køber du en pakkerejse, hvor både fly og hotel er med i prisen, er du automatisk dækket, hvis flyselskabet går konkurs. Men både fly og hotel skal være købt ved den samme rejseudbyder for, at du er dækket. Og rejseudbyderen skal også være registreret hos Rejsegarantifonden for at du er sikret. Se på Rejsegarantifondens hjemmeside, om din rejseudbyder er registreret hos Rejsegarantifonden.

Brug internationale kreditkort

Køber du din billet direkte gennem flyselskabet, så sørg for at bruge et internationalt kreditkort, som eksempelvis Mastercard, American Express eller Visa. Bruger du dit Visa/Dankort, skal du være opmærksom på, om virksomheden tager imod dankortbetaling. Gør de det, er du dårligt stillet i forhold til at få dine penge retur. Modtager virksomheden derimod ikke dankort, så kommer Visa-delen i brug, og så er du sikret.