Business

Så længe holder de billige flekslån

De mange tusinde danskere, der har taget flekslån kan glæde sig over de rekordlange flekslån en tid endnu. Det spår en række danske pengeinstitutter.

Har du flekslån kan du tage det roligt i minimum et års tid endnu. Det mener en række af landets pengeinstitutter, skriver JP.dk.

"Vores rentescenarium er renteniveauer, der er stort set magen til dagens niveauer. Måske med en svag pil op. Og lidt stigende året efter," siger boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann til JP.dk.

Såvel Nykredit, Nordea, Realkredit Danmark og flere andre pengeinstitutter venter, at renten på et-årige flekslån vil være på samme niveau eller få et minimalt nøk opad, når den skal refinansieres i slutningen af 2012.

Rente ligger traditionelt på 3 procent

Realkredit Danmarks officielle spådom om den et-årige rente lyder på, at renten vil stige fra 0,9 procent til 1,1 procent eller 1,2 procent.

Traditionelt har renten på et-årige flekslån ligget på omkring 3 procent siden det blev muligt at optage lånene i slutningen af 1990'erne.

Cheføkonom i BRFkredit Mikkel Høegh venter, at renten stille og roligt vil begynde at stige, hvis man kigger lidt længere end et år ud i fremtiden. Og ved refinansieringen omkring årsskiftet 2013/2014 venter han, at renten på et-årige flekslån vil blive fordoblet.

"Ved næste refinansiering, som for de fleste lån er i december, vil der være en meget lille rentestigning. Men vi regner med, at den etårige vil stige til 2 procent i løbet af 2013. Det er en markant stigning, men det er jo stadig på et meget lavt niveau," siger Mikkel Høegh.