Business

SAS: Derfor skal tykke ikke betale ekstra

Hos SAS vil man ikke justere prisen på flybilletten efter passagerens vægt, selvom det faktisk er lovligt

Det er ganske lovligt at differentiere prisen på en flybillet alt efter, hvor meget kunden vejer, men det er ikke noget, Scandinavian Airlines har planer om.

- Vi er ikke et lavprisselskab, så selvom det er vigtigt for at begrænse brændstofforbruget, at vægten på flyet kommer ned, så er det ikke en opgave, vi vil lægge over på vores kunder, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS, til tv2.dk.

- Vi vil allerhelst have glade og tilfredse kunder, og vi tror, det ville skabe en negativ stemning, hvis vi begyndte at differentiere i billetprisen pga. kundernes vægt. Vi har f.eks. også for nylig genindført gratis the og kaffe til passagerene for at skabe en bedre stemning, selvom det jo er en ekstra udgift, siger hun.

Heller ikke slanke stewardesser

SAS har heller ikke planer om at gå det irske lavprisselskab Ryanair i fodsporene, og bede kabinepersonalet om at holde sig slanke for at holde flyvægten nede.

- Vi vil gerne have en positiv stemning i kabinen, og det tror vi ikke vi får, ved at sende sådan en besked til vores ansatte, udtaler Trine Kromann-Mikkelsen, og uddyber;

- Vi får nok ikke glade og loyale medarbejdere ved at sige til dem, at de skal tabe sig.

Skærer i stole og vinflasker

SAS´ danske pressechef fortæller dog også, at de ligesom de andre flyselskaber gør hvad de kan for at holde flyenes vægt og dermed brændstofforbrug og billetpriser nede.

- Vi introducerer letvægtsvogne til stewardesserne, vi laver vores vinflasker om fra glas til plastik, og så får vi nogle nye og smalle letvægtssæder fra Recaro, siger hun.

Letvægtssæderne forventes at skære 360 kilo af hvert SAS-fly.

- Vi erkender, at vægtproblemet er meget væsentligt for brændstofforbruget og dermed prisen, men vi foretrækker at arbejde os rundt om det udenom kunderne, slutter Trine Kromann-Mikkelsen.